Aloë Lime Zeep

Een heerlijke ambachtelijke zeep met al het goede van Aloë Vera. De zeep heeft een heerlijke lime geur. Aloë staat bekend om haar genezend en hydraterend vermogen van een geïrriteerde, ontstoken of zonverbrande huid. Perfect met dit zomerse weer dus! Bovenop de zeep hebben we een moi hartjespatroon gemaakt, hoe? Dat leren we je in deze blog.

Wat heb je nodig?

Voor een zeepcake van ca. 900 gram

Voor je verder gaat!

Let op: Heb je nog nooit eerder CP zeep gemaakt? Lees dan eerst deze blog door: CP-Zeep basis – Veiligheid

Aan de slag!

Maak eerst je loog. Doe de sodium hydroxide bij de Aloë Vera vloeistof en roer dit goed door. Zet het vervolgens aan de kant zodat het kan afkoelen.

Doe nu alle oliën in een maatbeker en smelt/verwarm deze in de magnetron. Wanneer het volledig gesmolten is doe je het in een (beslag) kom.

De olie laten we eveneens afkoelen tot deze ongeveer rond de 45/50°C is.

In de tussentijd maken we de kleurtjes aan. Doe hiervoor een scheutje zoete amandelolie in een bakje en een theelepel van het micapoeder en roer dit met een minigarde goed door elkaar.

Wanneer zowel de olie als je loog voldoende is afgekoeld kun je de loog bij je olie gieten.

Breng nu het geheel met een staafmixer na ene lichte trace, ongeveer zo dik als melk, tegen vla aan.

Verdeel nu je zeep over twee schenkmaatbekers, in de eerste wat minder dan in de tweede maatbeker:

Doe in de maatbeker waar de minste zeep in zit de witte kleurstof en in de andere de groene en roer dit met een garde goed door je zeep heen.

Verdeel nu de geurolie evenredig over beide maatbekers en roer ook dit goed door.

Giet nu de groene zeep in de gietmal

Giet ongeveer tot 2/3 van de mal. Giet dan de witte zeep erin en als laatste het restje groene zeep.

Dep nu zachtjes met de uitsteker hartje zachtje in de zeep en haal de uitsteker weer omhoog. Je krijgt nu een hartje in je zeep. Ga zo je hele zeep langs. Blijft je hartje nog niet zoals hieronder dan moet je eventjes wachten tot je zeep verder uitgehard is.

Laat de zeep nu minstens 24 uur rusten.

Wanneer de zeep hard is kun je deze uit de mal halen en snijden.

Laat nu je zeep zes weken rijpen en daarna is de zeep klaar voor gebruik!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.