Appel, Kaneel & Honing Zeep

Een heerlijke zeep met echte honing en kaneel en de geur van rode appeltjes!

Wat heb je nodig?

Voor 1 zeepblok van 8 zepen

Aan de slag!

Snijd de witte zeep in stukken en doe dit in een magnetron veilige maatbeker. Smelt dit in ongeveer 8-10 minuten op 500-600 watt in de magnetron.

Wanneer de zeep helemaal gesmolten is voeg je de kaneel toe en roert/klopt dit met een garde goed door de zeep.

Appel-Kaneel-Honing-Zeep-02

Appel-Kaneel-Honing-Zeep-03

Voeg nu de honing toe en roer ook dat weer goed door. Daarna kunt u de geurolie toevoegen en opnieuw goed door roeren.

Nu kun je de zeep in de mal gieten.

Appel-Kaneel-Honing-Zeep-04

Spuit over het hele oppervlak een beetje alcohol zodat de zeep mooi glad uithard.

Laat de zeep nu zo’n 2 á 3 uur uitharden.

Wanneer de zeep helemaal hard en afgekoeld is kun je deze uit de mal halen en in acht gelijke stukken snijden. We hebben lcp zeep gebruikt zodat we deze niet persé hoeven te verpakken. Wij bonden een paar kaneelstokjes op de zeep om de kaneelgeur nog eens extra te benadrukken.

Appel-Kaneel-Honing-Zeep-05

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *