Champagne Zeep 2012

2012 staat al bijna voor de deur, nog maar een paar weekjes. Met dat in het vooruitzicht hebben wij een heerlijke Champagne zeep gemaakt. Lekker bubbels! En een uitermate geschikt kado voor de feestdagen.

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Nu je alles bijelkaar hebt kunnen we beginnen! Smelt 150 gram transparante zeep zoals je dat gewend bent. Kleur het met Mica pigment wit goud en voeg de geur champagne toe. Giet deze zeep vervolgens in de gietmal. Spuit vervolgens een beetje alcohol om alle onevenheden weg te halen. [foto 1]

Foto 1

Wacht vervolgens tot deze eerste zeeplaag ‘hard’ is. Smelt dan 200gram transparante glycerine gietzeep en kleur dit met Mica pigment goud en geur dit wederom met champagne geur. Laat de zeep vervolgens afkoelen tot rond de 48 graden Celsius. [foto2]

Foto 2

Wanneer de zeep voldoende afgekoeld is spray je de onderste laag nogmaals licht in met alcohol. Dan hecht de zeep beter met elkaar. Giet vervolgens de zeep op de onderste laag. [foto 3]

Foto 3

Alle zeep gegoten? Spray dan weer met wat alcohol de belletjes weg zodat je een mooie strakke laag krijgt.

Wacht wederom weer tot de zeep ‘hard’ is.

Nu smelt je 100 gram transparante zeep. Kleur dit met zwarte pigment kleurstof. Voeg hier Spearmint Eucalyptus geurolie aan toe. Een klein beetje is genoeg. Laat de zeep weer afkoelen tot rond de 48 graden Celsius. Spuit vervolgens weer wat alcohol op de voorgaande laag voor de hechting. Giet vervolgens de zwarte zeep wanneer het voldoende is afgekoeld op de goudkleurige zeep [foto 4]

Foto 4

We wachten weer tot voorgaande laag hard is. Dan smelten we 200gram transparante glycerine zeep en kleuren dat weer met mica pigment goud en geuren het met champagne. (krijg je al dorst? Niet drinken he onder het werk!) Wacht tot de zeep weer is afgekoeld tot rond de 48 graden Celsius en ppuit weer eerst een beetje alcohol over de voorgaande laag voor de hechting en giet je gouden zeep, wanneer afgekoeld, op de zwarte zeeplaag. [foto 5]

Foto 5

Tijd om weer even te wachten. Zeep hard? Prima gaan we 400 gram witte glycerine zeep smelten én 50 gram transparante zeep. De witte zeep kleuren we met super wit parelmoer mica pigmentpoeder. We geuren deze wederom met Champagne geur. De transparante zeep kleuren we met mica pigment goud en we voegen géén geur toe. Laat de witte zeep afkoelen tot 48 graden Celsius en spuit wat alcohol op de vorige zeeplaag.

Wanneer de witte zeep is afgekoeld giet je deze helemaal over de goudkleurige zeep heen. Spuit wat alcohol om de belletjes te laten verdwijnen. Vervolgens zuig je wat van de gouden zeep op met je druppelaar/pipet en spuit dit verdeeld over je witte zeeplaag [foto 6+7]

Foto 6

 

Foto 7

Laat deze zeeplaag ook weer uitharden. Zeep hard? Prima gaan we tot slot 150gram transparante zeep smelten. Deze kleuren we met mica pigment lichtgoud en geuren deze wederom met champagne. Spuit weer wat alcohol op de voorgaande laag en laat de zeep afkoelen tot rond de 48 graden celsius. Giet vervolgens de zeep over de voorgaande laag [foto 8]

Foto 8

Laat de zeep voorlopig even uitharden. Is het hele blok zeep hard? Het spannendste moment: Tijd om het uit de mal te halen en te snijden!!

Zo ziet de zeep er ongesneden uit! Nu al mooi!

Dan gaan we de zeep in plakjes snijden. Dit doen we met het ribbelmes. Snijd eerst een heel dun plakje eraf zodat alle plakjes voor en achter een ribbelrandje hebben. Vervolgens snijd je allemaal plakjes van circa 1 á 2 cm dik. En voilá:

Klaar!!!

Zie je het mooie marmerrandje dat je gemaakt hebt door de gouden zeep door de witte zeep heen te spuiten? Prachtig effect he na het snijden?

Nu kun je je zeep mooi verpakken in bijvoorbeeld transparant folie met een mooi etiket? Of wellicht een mooi satijnen lintje? Fles champagne erbij en je kerstkado is klaar!

Veel Zeepplezier!

Volg:

2 Reacties

  1. José
    10 december 2011 / 23:17

    Gefeliciteerd met jullie succes. Dat is
    geweldig nieuws. De geurolie van Brambleberry is fantastisch. Ik zag dat jullie de babygeur ook al hebben. Nu kan ik die producten bestellen zonder die idioot hoge Fedex kosten! Hopelijk gaan jullie de hot cocoa en de almond biscotti ook verkopen!

    • 11 december 2011 / 09:08

      Beste José,
      Ja geweldig he?! Die geuren zijn zoooo lekker! Ik zal je gevraagde geuren op onze bestellijst zetten. We gaan zeer binnenkort weer een grote order plaatsen dus zal ik ze mee bestellen!

      – Esther –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.