Frisse, Verzorgende Sinaasappelzeep

Sinaasappelzeep-001

De bovenstaande zeep hebben we gemaakt in onze nieuwe halfronde mal met golfjes. De siliconen mal werkte heel fijn maar had wel iets ondersteuning nodig. De zeep die eruit komt maakt dat echter meer dan goed! Lekker handzaam formaat. Extra verzorgend door gebruik van shea boter en druivenpitolie.

Wat heb je nodig?

Voor 1 zeepcake van circa 1052 gram

Voor je verder gaat

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

Doe alle olie en boters in kleine stukjes in een grote kom. Maak vervolgens je loog aan door de sodium hydroxide bij het water te doen en goed door te roeren totdat het water weer helder is.

Giet vervolgens de warme loogoplossing bij de olie en boters.

Sinaasappelzeep-002

Sinaasappelzeep-003

Roer dit nu wat door zodat de boters zachtjes kunnen smelten.

Maak ondertussen de kleuren aan door een scheutje Zoete Amandelolie in drie afzonderlijke bakjes te doen. Doe in elk bakje een 1/2 theelepel micapoeder en roer dit met een minigarde goed door de olie.

Sinaasappelzeep-004

Ondertussen zetten we de mal klaar. De mal moet wel iets ondersteund worden aan de zijkanten. Wij gebruikten twee kiloblokken zeep maar je kunt ook bijvoorbeeld twee boeken gebruiken. Net wat je in de buurt hebt.

Sinaasappelzeep-005

Wanneer alle olie en boters gesmolten zijn breng je het mengsel tot een lichte trace met een staafmixer.

Sinaasappelzeep-006

Verdeel nu het mengsel over drie maatbekers.

Sinaasappelzeep-007

Doe nu in elke maatbeker de zoete amandelolie met de kleurstof en roer dit goed door met een garde. Tot slot even heeeeel kort met de staafmixer mixen zodat de kleur er goed doorheen is gemengd.

Sinaasappelzeep-008

Giet nu de meest oranje kleur weer terug in de kom.

Sinaasappelzeep-012

Giet daarna de witte kleur erin als volgt

Sinaasappelzeep-009

Giet vervolgens de laatste kleur erin als volgt

Sinaasappelzeep-010

Roer nu héél voorzichtig, niet te hard, heel kort met je garde door het mengsel.

Sinaasappelzeep-011

Sinaasappelzeep-013

Giet nu het mengsel volledig in de mal totdat deze vol is.

Sinaasappelzeep-014

Laat de zeep nu 24 uur uitharden.

Na 24 uur kun je de zeep als deze volledig hard is uit de mal halen en in gelijke stukken snijden.

Sinaasappelzeep-015

Wij maakten de zeep af met een leuke stempel:

Sinaasappelzeep-016

Laat nu de zeep 6 weken rijpen en daarna is het klaar voor gebruik!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *