Fruitige Cupcakes van Gietzeep

Heerlijke zoet fruitige cupcakes helemaal gemaakt van gietzeep, dus helemaal hard! Met deze siliconen gietmal is dat heel eenvoudig!

Wat heb je nodig?

Voor 2 cupcakes:

Aan de slag!

Smelt allereerst de witte gietzeep in een magnetronveilige maatbeker.

Wanneer de zeep helemaal gesmolten is voeg je de glitter toe en roert dit met een minigarde goed door. Voeg vervolgens de helft van de geurolie toe en roer ook dit weer goed door.

Giet nu de zeep in de mal en vul de mal tot waar de onderkant van de cupcake begint.

Spuit de zeep af met wat alcohol om belletjes te voorkomen.

Laat nu deze laag volledig uitharden. Wanneer deze laag hard is smelt je de transparante gietzeep weer in de magnetron.

Wanneer deze gesmolten is voeg je het micapoeder toe en roert dit goed door tot de mica helemaal door de zeep is vermengd.

Voeg nu de andere helft van de geurolie toe en roer dit weer goed door de zeep heen.

Wacht nu tot deze roze zeep is afgekoeld tot ongeveer 55 graden Celsius. Als de zeep is afgekoeld spuit je nogmaals wat alcohol op de witte zeep en giet vervolgens de roze zeep op de witte zeep. Giet nu de gietmal helemaal vol en spuit tot slot weer wat alcohol op de roze zeep om belletjes te voorkomen.

Laat de zeep nu volledig uitharden en afkoelen.

Wanneer de zeep uitgehard is kun je deze voorzichtig uit de mal halen.

En dan…

De zoetste zeep cupcakes!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *