Gouden Herfstblaadjes

Gouden Herfstblaadjes

Deze zeepblaadjes hebben een prachtige gouden gloed. Daarnaast ruiken ze ook nog eens heerlijkm herfstig naar Bergamot en Honing een heerlijke combinatie om tijdens deze druilerige dagen toch een lichtpuntje te hebben.

Wat heb je nodig?

voor 4 zepen:

Aan de slag!

Snijd de honingzeep in kleine stukjes en doe deze in een maatbeker. Smelt deze in ongeveer 2 á 3 minuutjes in de magnetron of smelt het au-bain-marie.

TIP: Zorg dat je de magnetron niet op een te hoog wattage zet. Honingzeep heeft snel de neiging te gaan stinken (verbranden) als het te heet gesmolten wordt.

Wanneer de zeep helemaal gesmolten is voeg je de mica toe en roert dit met een garde goed door de zeep tot je zeep mooi egaal gekleurd is en je geen micabolletjes meer ziet.

Doe nu de brocollizaadjes bij de zeep. Roer ze goed oor de zeep. Dit zorgt later voor een lekker scrubeffect.

Voeg nu de geurolie toe en roer ook dit weer goed door de zeep.

Giet nu de zeep in de mal.

Spuit tot slot wat alcohol op de zeep zodat er geen bubbeltjes ontstaan en je zeep mooi glad uithard.

Wanneer je zeep helemaal afgekoeld en hard is haal je deze voorzichtig uit de mal.

Ze zien er nu al prachtig uit maar we gaan ze nog net even wat mooier maken. Doop een klein kwastje in de mica en wrijf dit over de hele zeep.

Zie je het verschil? Prachtig he?

Je kunt de zeep nu het beste direct inpakken. Wij gebruikten cellofaan zijvouwzakjes met een goud lintje en een kraft blad ter afwerking.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: