Hemelse Zeep

Hemelse-Zeep-01

Een heerlijke romige roze zeep. Gekleurd met mica en roze klei. Daarnaast hebben we vloeibare zijde toegevoegd waardoor dit een heerlijke zachte zeep is voor je huid. En dan de geur: hemels! Wij gebruikten Hemelse Kamperfoelie voor een heerlijke verfijnde geur die deze zeep helemaal compleet maakt.

Wat heb je nodig?

Voor een kleine zeepcake van ongeveer 5 zepen

Voor je verdergaat!

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

We maken deze zeep volgens de kamertemperatuur methode. Doe alle boters en olie in een grote kom. Maak vervolgens je loog aan en wanneer je dat gedaan hebt doe je dit er gelijk bij en al roerend laat je alles smelten en op temperatuur komen.

Hemelse-Zeep-02

Ondertussen maken we de kleurstof aan. Doe een klein scheutje canola olie in een bakje en doe daar de mica en de roze klei in en roer dit heel goed met een mini garde door elkaar.

Hemelse-Zeep-03

Hemelse-Zeep-04

Wanneer alles gesmolten is voeg je de vloeibare zijde toe aan je zeepmengsel en roert dit met een garde door je gesmolten boters en olie.

Hemelse-Zeep-05

Breng nu je zeepmengsel met een stafamixer tot een lichte tot matige trace. Beetje zoals melk of als vla, net er een beetje tussenin.

Hemelse-Zeep-06

Doe nu je zeepmengsel in een maatbeker en voeg de kleurstof toe. Roer dit eerst zachtjes met een garde door elkaar en gebruik daarna even heel kort je staafmixer zodat je zeker weet dat alles goed vermengd is.

Hemelse-Zeep-07

Hemelse-Zeep-08

Voeg nu de geurolie toe en roer dit met de garde zachtjes door je zeepmengsel.

Hemelse-Zeep-09

Giet nu alle zeep in je mal.

Hemelse-Zeep-10

Til als de mal vol is de mal zachtjes op en zet hem een paar keer hard neer zodat de belletjes naar boven komen en de zeep goed in je mal verdeeld wordt.

Laat nu de zeep 24 uur met rust.

Hemelse-Zeep-11

Als na die 24 uur je zeep hard genoeg is om uit de mal te halen dan kun je dat doen. Is de zeep nog wat te zacht laat hem dan nog wat langer in de mal.

Na het uit de mal halen kun je de zeep in 5 gelijke delen snijden. Na een paar uurtjes kun je de zeep stempelen en laat de zeep daarna zes weken rijpen.

En dan….

... heb je echt hemelse zeep!!

… heb je echt hemelse zeep!!

Volg:

37 Reacties

  1. Bouchien
    14 oktober 2015 / 08:55

    Goede morgen,
    Wanneer denk u dat de canola olie weer leverbaar is,
    Wat kan ik als vervanger gebruiken

  2. 14 oktober 2015 / 08:57

    Beste Bouchien,
    Je kunt ook andere lichte olie zoals zoete amandelolie gebruiken maar dan wel even opnieuw door de zeepcalculator halen! Da’s heel belangrijk.

    We verwachten het volgende week weer op voorraad te krijgen.

    Team YouWish

  3. Bouchien
    14 oktober 2015 / 11:18

    Dank voor de snelle reactie

  4. Atie Arensman
    7 februari 2017 / 20:43

    Hallo ,ik wil de hemelse zeep maken maar er staat niet bij hoe heet de loog en de vetten moeten zijn,er staat als je de loog gemaakt hebt al de vetten er in moet doen maar de loog is dan toch heel heet.zo staat het bij meer recepten ,ik dacht dat alles ongeveer 50 graden moet zijn
    Groetjes
    Atie Arensman

    • 7 februari 2017 / 21:34

      Beste Atie,
      Dit recept is gemaakt volgens de kamertemperatuur methode, dat staat ook uitgelegd bij het recept. Hier doe je de warme loog bij de olie en boters zodat deze smelten en warm worden.

      Team YouWish

  5. Atie Arensman
    8 februari 2017 / 14:33

    Sorry,maar nu weet ik nog niet wat de kamertemperatuur is hoeveel graden het is kan wel tussen de 18 en 25 graden zijn ,hoeveel is dat precies en kan het zo in de hete loog gooien
    Groetjes Atie

  6. 8 februari 2017 / 14:37

    Beste Atie, de temperatuur is in dit geval niet belangrijk en je doet de loog bij de boters niet andersom. Meteen wanneer je de loog klaar hebt gemaakt voeg je dat bij de boters, dat staat ook in het recept hierboven uitgelegd.

    Team YouWish

  7. Atie Arensman
    8 februari 2017 / 14:49

    Dank je wel voor de snelle reactie ik ben pas begonnen met zeep maken daarom begrijp ik ook nog niet alles ,ik dacht dat het een bepaalde temperatuur moest hebben.Jullie heben een prachtige site met leuke recepten en alles bij de hand,👍maar om te beginnen vind ik het wel een beetje duur😕

    Groetjes Atie

    • 8 februari 2017 / 14:51

      HAngt er vanaf welke methode je gebruikt als je de olie en boter verwarmd en warm in de kom doen en dan de loog erbij doet dan moet het inderdaad volgens een bepaalde temperatuur maar met de kamertemperatuurmethode hoeft dat niet. Dan smelt je de boters door de warme/hete loog.

  8. Atie Arensman
    9 februari 2017 / 15:23

    Hallo,nog een vraag kan je ook gewoon water gebruiken en als de zeep moet rijpen moet er dan een doek overheen
    Dank je wel voor de snelle reactie en fijn dat je vragen kan stellen zeker voor een beginneling zoals mij

    Groerjes
    Atie Arensman

    • 9 februari 2017 / 15:28

      Gewoon water is niet aan te raden hierin zitten stoffen die kunnen uitgroeien tot schimmels en dat wil je niet.
      Nee hoor het rijpen hoeft niet onder een doek.

      Team YouWish

  9. Atie
    9 februari 2017 / 15:36

    Kan je ook zelf water koken en dan aflatemn koelen en dat dan bv de andere dag gebruiken

  10. Atie Arensman
    25 februari 2017 / 13:44

    Kan ik gootsteenontstopper gebruiken

    • 25 februari 2017 / 13:58

      Beste Atie, dat zou i9k zelf nooit adviseren. Ik kan je alleen maar adviseren om de ingrediënten te gebruiken zoals we ze hier boven genoemd hebben. Dat hebben we getest.

      Team YouWish

  11. Atie Arensman
    25 februari 2017 / 19:37

    Nog een vraag heb een pot kosnootolie uit de winkel staan kan ik die gebruiken

  12. Atie Arensman
    25 februari 2017 / 19:41

    Sorry kokosolie bedoel ik

    • 26 februari 2017 / 09:38

      Beste Atie, ook daar kan ik gene antwoord opgeven. Ik ken de samenstelling niet. Wij adviseren alleen de ingrediënten uit de blog.

      Team YouWish – Esther

  13. Atie Arensman
    19 maart 2017 / 14:16

    Hallo heb de hemelse zeep gemaakt net uit de mal gehaald ben niet helemaal tevreden ,bovenop de zeep is het net een witte waas en denk dat ik het niet goed gemixt heb er zitten golfjes in maar het ruikt heerlijk en dan voor de eerste keer maar nu het wachten,moeten de stukjes zeep nu liggend of staand rijpen

    Groetjes Atie

  14. Atie Arensman
    20 maart 2017 / 13:24

    Hallo had zondag een mail gestuurd nog geen antwoord
    Jullie hebben een prachtige site met heel veel recpten

    Groetjes Atie

  15. Atie Arensman
    22 maart 2017 / 13:02

    Nog geen antwoord wil de zeep nog een keer maken…..nu weet ik niet wat ik verkeerd heb gedaan

    Gr Atie

  16. Atie Arensman
    22 maart 2017 / 15:56

    Sorry dat wist ik niet en is er een nederlandse versie van aangezien mijn engels niet goed is

    Gr Atie

  17. Atie
    25 april 2017 / 14:01

    Hallo ik heb de hemelse zeep gemaakt en ze hebben 6 weken gerijpt maar je ruikt de geur niet meer zo goed

    • 25 april 2017 / 14:29

      Beste Atie, hoeveel geurolie heb je gebruikt en wat waren je ingrediënten?

  18. Atie
    25 april 2017 / 14:48

    Ik heb het recept van jullie precies gevolgd

    • 25 april 2017 / 14:51

      We hebben, zoals je ziet, de zeep zelf ook gemaakt en die ruikt nu nog steeds heerlijk! Geen idee wat er mis is gegaan. Helaas gebeurt dat wel eens bij CP zeep. het blijft toch chemie.

      • 25 april 2017 / 14:53

        Ik zie trouwens in uw bestelling bij ons dat u alleen de geurolie bij ons besteld had en niet ook de olie, sodium hydroxide etc. Wij kunnen alleen hetzelfde resultaat garanderen als u ook dezelfde ingrediënten zoals wij gebruikt hebben heeft gebruikt.

  19. Atie
    25 april 2017 / 15:01

    Dat heb ik ook gedaan ik heb de spulletjes voor mijn verjaardag gekregen van mijn kinderen en die heben dat bij jullie besteld onder de naam jelle of ivo Arensman in maart

  20. Atie
    25 april 2017 / 15:06

    Moet je zeep liggend of staand laten rijpen

    • 25 april 2017 / 15:14

      Ik laat ze altijd op het randje korte kant rusten allemaal in een rijtje.

  21. Atie
    25 april 2017 / 15:21

    Sorry maar dat snap ik niet randje korte kant😕

  22. Ellen
    30 april 2017 / 20:15

    Je kunt je zeep staand of liggend laten rijpen. Het is wat jezelf het prettigst vind.
    Het witte waasje bovenop je zeep is soda ash, dat gebeurt grwoon. Heeft niets te maken met of je wat fout hebt gedaan. Je kunt die soda ash met de stoom van je strijkbout weg krijgen of wat ik doe is mijn waterketel gebruiken. Water aan de kook brengen en boven de stoom je zeep met de kant van de soda ash erboven.
    Wat betreft de geur die verdwijnt, dat kan gebeuren. Ook ik heb enkele zepen gemaakt die na 6 weken niet meer zo sterk geurden. Das pech maar de zeep is nog heel goed te gebruiken.
    Hoop dat je wat aan deze antwoorden heb gehad Atie. Succes met het verder maken van zeep. Het blijft leuk om te doen.

    • Ellen
      30 april 2017 / 20:18

      Ik zeep altijd zo tussen de 20-25 graden. Het verschil tussen je loog mag een graad of 3 zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *