Lychee Rooibos Thee Zeep met Cranberry Zaadjes

Herfstzeep-01-groot

De zomer loopt langzaamaan op zijn laatste benen. Langzaamaan krijg je toch weer de herfstkriebels. Lekker warme geuren, warme kleuren. Dat inspireerde ons tot het maken van deze lekkere zeep gemaakt van Shea Butter en Olijfolie zeep. Wij gebruikten de geur Lychee Rooibos thee.

Wat heb je nodig?

Voor 3 stukken zeep van circa 150 gram per stuk:

Aan de slag!

Snijd 180 gram shea butter zeep in kleine stukjes in een maatbeker en smelt dit in circa 2 minuten in de magnetron. Voeg nu 1 eetlepel cranberry zaadjes toe. en roer dit goed door.

Herfstzeep-02-groot

Voeg vervolgens ongeveer 3ml geurolie toe en roer ook dit goed door.

Herfstzeep-03-groot

Verdeel nu de zeep over 3 vakken van de siliconen zeepmal.

Herfstzeep-04-groot

Spuit de zeep af met een beetje alcohol.

Laat deze eerste laag hard worden. Als de laag hard is smelt je 90 gram olijfolie gietzeep. Voeg hieraan het micapoeder toe en roer dit met een mini garde goed door zodat de kleur goed over de zeep verdeelt is en je geen klontjes hebt.

Herfstzeep-05-groot

Aan deze laag voegen we geen geurolie toe. Laat deze zeep afkoelen naar circa 50 graden. Als de zeep bijna 50°Celsius is spuit dan eerst nog wat alcohol over je eerdere zeeplaagje in je mal.

Verdeel vervolgens weer gelijkmatig  je zeep over de drie vakken.

Herfstzeep-06-groot

Spuit ook nu weer een beetje alcohol en laat ook deze laag weer hard worden. Wanneer deze hard genoeg is smelt je opnieuw 180 gram shea butter zeep.

Voeg hier opnieuw 1 eetlepel cranberry zaadjes en 3ml geurolie aan toe.

Laat ook deze laag weer afkoelen naar 50°Celsius. Spuit opnieuw wat alcohol op je eerdere laagje en verdeel de zeep weer gelijkmatig over je mallen.

Herfstzeep-07-groot

Laat nu de zeep uitharden.

Als de zeep afgekoeld en uitgehard is kun je deze voorzichtig uit de mal halen.

Herfstzeep-08-groot

Het is verstandig om zo snel mogelijk nadat je de zeep uit de mal hebt gehaald deze te verpakken om zweten te voorkomen.

Herfstzeep-09-groot

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *