Prachtige glimmende ambachtelijke zeep met roze zee zout (palmvrij!)

Als het op ambachtelijke zeep (CP zeep) aankomt heb je meestal prachtige zeep, robuust maar soms mis je dat beetje extra chic. Dat glimmende dat gietzeep wel heeft. Nou dat was tot vandaag! Met dit heerlijke recept én de nieuwe siliconen gietmallen in ons assortiment behoort matte cp zeep tot het verleden!

Wat heb je nodig?

Voor circa 6-8 stukken zeep (wil je minder zeep maken dan kun je het recept uiteraard delen)

Voor je verder gaat!

Let op: Heb je nog nooit eerder CP zeep gemaakt? Lees dan eerst deze blog door: CP-Zeep basis – Veiligheid

Aan de slag!

Maak eerst je loog aan door de sodium hydroxide bij het water te voegen (NOOIT andersom) en dit goed door te roeren. Laat het vervolgen sop een goed geventileerde plaats afkoelen. Persoonlijk maak ik mijn loog altijd buiten in de tuin aan en laat het daar dan ook afkoelen.

Doe de kokosnootolie en de castor olie in een grote maatbeker en smelt dit in de magnetron.

Als het helemaal gesmolten is laat je het afkoelen naar ongeveer 45-50 graden. Zorg dat je loog ongeveer 5 graden hoger is qua temperatuur dus tussen de 50-55 graden. Koeler mag natuurlijk ook.

Doe als je olie staat af te koelen alvast het dusle extract bij je olie en roer dit goed door.

Voeg nu het mica poeder toe en roer ook dit goed door tot alles goed opgelost is. Je kunt vantevoren de mica al met ene mijni garde door wat zoete amandelolie vermengen maar in dit geval is dat niet persé nodig. Je kunt ook de mica nu direct door de olie mengen. 

Als alles op de juiste temperatuur is gieten we langzaam het loog bij de olie en brengen het geheel met een staafmixer tot een lichte trace (beetje zo vloeibaar als melk)

Voeg vervolgens de geurolie toe en roer dit goed door je zeepmengsel.

Voeg hierna het zee zout toe en roer dit goed door je zeepmengsel.

Nu kun je de zeep in de mallen gieten/scheppen.

Tip: Til de mal met beide handen voorzichtig op, niet te hoog, en tik wat op de ondergrond met de mal zodat overtollige luchtbelletjes nog kunnen ontsnappen.

Laat nu de zeep 24 uur uitharden. Vaak is bij het gebruik van zeezout de zeep al eerder hard genoeg om uit de mal te halen maar dat merk je zelf gauw genoeg.

Als de zeep hard genoeg is haal je deze uit de mal en dan….

Laat nu de zeep 6 weken rijpen en de zeep is klaar voor gebruik!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.