TIP: Creëer eenvoudig extra werkruimte

keuken

Ik ben in het gelukkige bezit van een prachtige hoogglans zwarte keuken echter mijn werkoppervlak is niet al te groot. Waarschijnlijk herkennen meer zeepmaaksters dit probleem.

Mijn man kwam met een goedkope en ludieke oplossing!

Dit werkt overigens alleen wanneer je kookplaat is geintegreerd in het aanrechtblad.

Neem een mooie gladde plank. Dit kan een oude kastdeur zijn, of gewoon een nieuwe plank gekocht bij de bouwmarkt. Zorg dat de plank een mooie afgewerkte bovenlaag heeft die je kunt schoonmaken met water en zeep.

Vervolgens leg je de plank over je kookplaat, over de staanders, zoals hierboven op de foto goed te zien is. Zorg ervoor dat de plank goed stabiel ligt. Daarvoor heb ik aan de rechterkant een blokje liggen voor de stabiliteit.

Als ik ’s avonds klaar ben kan ik zo de plank weghalen en behalve dat alles mooi schoon blijft is ook alles direct weer aan kant en kan ik gewoon de kookplaat weer gebruiken.

Keuken

Volg:

7 Reacties

  1. Swanny.v.d.Dobbelsteen
    6 maart 2013 / 10:52

    Heb voor de eerste keer de zeep,cold process gemaakt,alles ging goed tot ik de zeep in blokken sneed,het ging brokkelen. Kan ik het opnieuw smelten en waarom brokkelt het ?
    Hopenlijk kun je me helpen,alvast mijn dank vanuit Duitsland.

    • 6 maart 2013 / 12:12

      Beste Swanny,
      Het lijkt erop dat je teveel NaoH hebt gebruikt. Wat voor recept heb je gebruikt? En heb je het recept zelf nog aangepast?
      Opnieuw smelten gaat helaas niet zeker niet als het zo brokkelig is dan is er echt iets mis met de ingrediënten gegaan en ook niet veilig om te gebruiken.

      Gr. Esther

  2. Swanny
    8 maart 2013 / 21:42

    Eerst bedankt voor je ,jullie reactie,
    dit recept heb ik gebruikt:

    500 gram olijfolie
    64 gram natriumhydroxide (gootsteenontstopper)
    178 gram water.
    Ik er nog wat lavendelzaad en lavendelolie doorgeroerd. Swanny.

    • 9 maart 2013 / 09:05

      Beste Swanny,
      Allereerst zou ik nooit alleen maar olijfolie gebruiken. Deze zeep schuimt niet of nauwelijks en wordt niet hard maar blijft snotterig. Gebruik ook altijd een beetje palmolie en kokosnootolie zodat je een lekkere stevige zeep krijgt en lekker sop.

      Welke natrium dioxide gebruik je? Welk percentage staat erop?

      Gr. Esther

  3. Swanny
    9 maart 2013 / 15:50

    Esther je vroeg welke natrium dioxide ik heb gebruikt, kan je niet meer vertellen dan dat het
    korrelontstopper van het Kruidvat is.Bij ingredienten staat ca. 100 procent Natriumhydroxide.
    Dit recept had ik een paar maanden geleden al eens van `t internet gehaald en bij mij is het juist heel hard,waardoor het ging brokkelen bij het snijden.
    Misschien heb je een eenvoudig recept voor me om mee te beginnen ?
    Alvast mijn dank en een fijn weekend. Swanny.

  4. Swanny
    10 maart 2013 / 10:11

    Dank je en ik laat zeker horen of het is gelukt !!!!!
    Hr. gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.