Valentijn [5]: Cupcake Love

Het vijfde zeeprecept in onze Valentijnserie! Vandaag schattige cupcakes. Echte Love Cupcakes! En ze ruiken lekker! Je zou er zo een hap van nemen! Als je eenmaal begint met cupcakes maken van zeep houd je nooit meer op! Het is zo verslavend en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Deze cupcakes staan leuk ter decoratie maar in bad schuimt de badboter heerlijk!

Wat heb je nodig per 4 cupcakes?

Aan de slag!

Maak eerst de bodempjes van de Cupcakes. Smelt hiervoor de witte zeep. Wij gebruikten de LCP wit omdat deze zeep mooi hard wordt en in principe niet zweet. Daardoor kun je de cupcakes ook zo een tijdje laten staan zonder dat ze gaan zweten. Smelt de witte zep zoals je gewend bent. De LCP kan prima in de magnetron. Geur en kleur vervolgens de zeep zoals je dat altijd doet met een door jou gewenste kleur. En giet vervolgens de cupcake malletjes vol. Deze malletjes zorgen ervoor dat je al meteen een mooi kartelrandje aan je zeep krijgt. Spuit na het gieten even met wat alcohol om de belletjes wat weg te spuiten. [foto 1]

Foto 1

Laat de bodempjes ongeveer een uur uitharden en dan kun je ze uit de mal halen.

Nu is het tijd om de slagroom te maken. Voeg de badboter, het meringue poeder, de vloeibare glycerine en de geurolie in een kom en mix dit totdat je een mooie lichte ‘fluffy’ massa krijgt.  [foto 2]

Foto 2

Wat extra informatie over de Meringue poeder. Dit poeder wordt ook in decoratie voor bijvoorbeeld bruidstaarten gebruikt. Het zorgt ervoor dat de (zeep) slagroom niet inzakt maar stevig blijft. Het komt oorspronkelijk uit Amerika maar is in Nederland ook te koop bij sommige taarten- en bakwinkels. Onze tip: Google maar eens op ‘Meringue powder of poeder’ en kies de winkel waar jij het wilt aanschaffen.

Wanneer je klaar bent met mixen stop je de zeepmix in een spuitzak of slagroomspuit en spuit er mooie toefjes van. [foto 3 en 4]

Foto 3

 

Foto 4

Vervolgens kun je de cupcakes versieren. Wij plaatsten een zilverkleurig hartje en bestrooide de cupcakes met gekleurde korreltjes. Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos! Laat de cupcakes 2 á 3 dagen uitharden.

En voilá je eigen gemaakt (zeep)cupcakes!

Let op: Deze cupcake toefjes worden niet keihard. Dus pas op als je ze wilt versturen. Pak ze dan goed in zodat je slagroom niet beschadigd. Maar ook op je eigen kast staan deze cupcakes geweldig en wedden dat iedereen even aat ruiken? Wel oppassen dat mensen niet stiekum een likje slagroom nemen 😉

Veel zeepplezier!

Volg:

9 Reacties

  1. Claudia
    19 januari 2012 / 03:12

    Geweldig idee dit 🙂
    Maar kun je ook ander beslag gebruiken die wel hard wordt?
    Zit met smart op mijn bestelling te wachten…..

    ps, ik volg jullie via Bloglovin zodat ik iedere dag automatisch jullie updates ontvang.
    Misschien ook en idee voor andere volgers 🙂

    • 19 januari 2012 / 08:32

      Hai Claudia,
      Jawel dan zou je met rebatch moeten werken dat wordt keihard alleen dat matcht niet zo goed met glycerine zeep. We gaan van het weekend testen met rebatch en dan de nieuwe LCP zeep. Die zweet iet dus wellicht dat dat beter werkt.

      ~Esther~

      • Claudia
        20 januari 2012 / 07:55

        Esther,
        Heel erg bedankt voor de reactie 🙂
        Ben benieuwd als de nw methode wellicht iets zal uitmaken……

        Have a nice soapy weekend !!

  2. Margot Messina
    1 april 2012 / 10:43

    Ik had een vraagje, zou je de meringue poeder ook kunnen vervangen door melkpoeder?

    Mvg
    Margot

    • 1 april 2012 / 11:19

      Beste Margot,
      Nee dat heeft niet zoveel zin. De meringue powder zorgt voor een stukje uitharden. Dat doet melkpoeder niet. Je kunt ook de meringue powder weglaten alleen zal je toplaag nog wat zachter zijn.

      ~Esther~

  3. Renske
    21 november 2012 / 13:33

    Zou slagroomversteviger ook kunnen werken ipv meringue powder?

    • 25 november 2012 / 10:09

      Ik heb geen idee Renske, ik heb dat zelf nog niet eerder geprobeerd.

      ~Esther

  4. Karina
    7 maart 2013 / 17:27

    Wat een super idee ga ik zeker uitproberen. Nu maak ik de eetbare cupcakes :-).
    Hebben jullie inmiddels al de verharde toef kunnen maken? Want lijkt me leuk om ze in te pakken in doorzichtig cadeau folie en dat de toef hard blijft voor het geval ik hem eens opstuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *