Valentijn [7]: Liefde is… chocolade!

Alweer deel 7 in onze Valentijnserie! Voor veel mensen staat chocolade gelijk aan liefde. De geur maakt je op slag verliefd! Daarom vandaag een heerlijke chocoladezeep met een prachtig open hart in het midden.

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

We beginnen met het hart. Smelt hiervoor de witte basis. Als deze gesmolten is dan voeg je er een beetje super wit parelmoer en honing beige mica poeder aan toe. Zo dat je een mooie melkachtige kleur bruin krijgt. Beetje zoals witte chocolade. Deze basis hoef je niet te geuren. Giet ongeveer een laagje van 3mm in de mal [foto 1]

Foto 1

Spuit wat alcohol om de zeep mooi egaal op te laten drogen.

Wanneer de zeep wat uitgehard is maar nog wel flexibel haal je deze uit de mal. Snij een reep uit de zeep en ‘vouw’ hier een mooi hart van. Gaan de ronde hoeken wat lastig gebruik daar dan bijvoorbeeld de rondingen van een pollepel voor. Je buigt de zeep dan makkelijker over de steel heen zodat je een mooi rond hartje krijgt. [foto 2]

Foto 2

De witte zeep die overblijft rasp je met een rasp tot kleine sliertjes. Die gebruiken we aan het eind ter decoratie.

Vervolgens smelt je alle transparante zeep. Wanneer deze gesmolten is voeg je er cappucino mica pigment poeder aan toe. Voeg ook een klein beetje chocoladebruin vloeibare kleurstof toe.  Je krijgt nu een prachtige donkerbruine chocoladekleur. Het parelmoereffect van het mica pigment zorgt ervoor dat het net echte chocolade lijkt.

Voeg de geurolie chocolade puur toe en roer ook dit goed door. Giet vervolgens een klein laagje van ongeveer 2 mm in de cakevorm mal. Spuit vervolgens wat alcohol om alle belletjes weg te spuiten. [foto 3]

Foto 3

Laat deze laag uitharden. Omdat het zo’n kleine laag is duurt dat niet heel lang. Spuit je wat alcohol. Vervolgens leg je hart in het midden van de mal. Met de punt naar beneden. Vouw, wanneer je een open hart wilt, het hart iets open. Spuit wederom alcohol ook goed in en op het hart zodat de zeep die je gaat gieten goed hecht. [foto 4]

Foto 4

Smelt vervolgens opnieuw je ‘chocoladezeep’ en laat dit afkoelen tot rond de 48 graden Celsius. Wanneer het op temperatuur is giet je langzaam de mal vol. Zorg ook dat je goed tussen het hart giet zodat je geen luchtbellen tussen je zeep krijgt. [foto 5]

Foto 5

Wanneer de mal helemala vol is spuit dan nog wat alcohol. Strooi vervolgens de geraspte zeep over de zeep heen. Dat hecht nu mooi in de harder wordende zeep. [foto 6]

Foto 6

Zo nu is het tijd voor een mok chocolademelk en een lekkere reep!

We wachten een paar uur tot de zeep helemala hard is. Dan halen we de zeep uit de mal. En snijden we deze in gelijke stukken. [foto 7]

En klaar is je Chocolade zeep!

 

Volg:

2 Reacties

  1. 23 november 2013 / 17:24

    Ik heb denk ik toch liever echte chocolade, maar dit is wel een inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.