VhV: Kun je alle geurolie voor wax-melts en kaarsen gebruiken?

Vraag het vrijdag

Vraag het Vrijdag is een nieuwe rubriek op YouWish Soapblog! In deze rubriek willen wij wekelijks de meest gestelde vragen die wij binnenkrijgen beantwoorden.

Deze week overheerste één specifieke vraag: Kun je alle geurolie gebruiken voor wax-melts en/of kaarsen?

Het antwoord is ‘nee’. Niet álle geurolie die wij in onze winkel hebben is geschikt voor het gebruik in wax-melts en/of kaarsen.

Waarom niet, vraag je je wellicht af? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Dit heeft te maken met het vlampunt van geurolie. Sommige geurolie voor zeep heeft een heel laag vlampunt, soms zelfs van 60 graden Celsius. Als je dit zou gebruiken in bijvoorbeeld wax-melts dan kan het vlam vatten.

Voor wax-melts en/of kaarsen gebruik je geurolie dat een vlampunt van 100 graden Celsius of meer heeft. In de categorie geurolie voor kaarsen weet u zeker dat u altijd een veilige geurolie koopt. Deze zijn getest voor het gebruik in wax-melts en kaarsen.

Daarnaast zult u bij veel geurolie voor zeep tevens in de omschrijving het vlampunt zien staan. Is dit 100 graden Celsius of meer? Dan kunt u deze geurolie veilig gebruiken voor uw wax-melts en/of kaarsen.

Kan ik de kaarsen geurolie ook voor mijn zeep gebruiken?

Het antwoord is nee, althans, niet álle kaarsen geurolie is geschikt voor het gebruik in zeep- en badproducten. Dit komt doordat het niet veilig is voor de huid. Wij hebben echter een geurlijn in ons assortiment dat geschikt is voor gebruik in kaarsen én in zeep- en badproducten. Deze geurlijn vindt u hier!

Volg:

1 Reactie

  1. Sella
    14 december 2017 / 19:24

    Ik krijg mijn zeep niet uit de mallen, het blijft te `nat onderin.

    Wat kan ik daaraan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.