Ambachtelijke Bergamot & Honing Zeep

Ambachtelijke Bergamot & Honing Zeep

Een prachtige tweekleurige zeep in hartvorm met een lekkere warme geur. Dat is deze mooie ambachtelijke zeep geworden. Aan de zeep zijn brocolizaadjes toegevoegd voor een milde scrub. Deze zaden hebben een unieke ronde vorm die hen onderscheidt van andere exfolianten. Het creëert een zacht massage-achtig effect wanneer het wordt aangebracht, waardoor de zaden ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Wat heb je nodig?

Voor je verder gaat

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

Weeg alle ingrediënten af en maak je loog aan. Doe vervolgens alle harde en vleoibare olie, behalve de koffieboter, in een maatbeker en smelt deze in de magnetron.

Wanneer alle olie gesmolten en warm is voeg je de koffieboter toe en laat dit langzaam smelten in de warme olie.

Terwijl de koffieboter smelt maken we de kleurstof aan en zetten alvast onze gietmal klaar.

Doe in twee 100ml maatbekertjes een scheutje zoete amandelolie. Doe in het ene bekertje de crème mica in het andere de roze/bruine en roer dit goed door de olie heen zodat een egale kleur ontstaat.

Zet nu de gietmal klaar. Helaas kan deze siliconen gietmal niet stevig op zichzelf staan dus heb je een grote maatbeker of iets anders nodig om de mal in te zetten. Zorg er in elk geval voor dat je mal stevig staat en niet om kan vallen tijdens het gieten van je zeep.

Wanneer de olie is afgekoeld tot ongeveer 40 graden en je loog tot ongeveer 50 graden kun je het loog bij de olie doen. Met een staafmixer breng je de olie tot een lichte trace, een beetje zoals melk.

Verdeel de zeep evenredig over twee schenkmaatbekers.

Doe in de ene maatbeker de roze/bruine kleur en in de andere de crème kleur. Roer dit vervolgens met een garde en tot slot heel, kort met een staafmixer goed door de zeep.

Voe nu de brocolizaadjes toe aan de bruine kleur en roer dit voorzichtig door.

Verdeel nu de geurolie over beide maatbekers en roer dit voorzichtig door met een garde.

Giet vervolgens de twee maatbekers tegelijk leeg in de mal, elke maatbeker aan een kant zodat je mooi twee kleuren naast elkaar krijgt.

Laat de zeep nu tenminste 24 uur uitharden. Daarna kun je de zeep voorzichtig uit de mal halen door de helften los te maken.

Dan kun je de zeep in gelijke stukken zeep snijden. Met een breinaald, satéprikker etc kun je nu een gat maken in de zeep waardoor je een touwtje of lintje kunt halen.

Laat vervolgens de zeep 6 weken rijpen. Daarna is de zeep klaar voor gebruik.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: