Autumn Patchouli – Vloeibare handzeep

Autumn Patchouli – Vloeibare handzeep

vloeibare zeep

YouWish heeft iets nieuws in het assortiment: Vloeibare Zeep concentraat. Met dit concentraat kun je eenvoudig zelf vloeibare zeep, shampoo, doucheschuim en meer maken! Ter introductie maakte ik deze heerlijke herfstzeep. Ik voegde wat extra Vitamine E toe zodat de zeep extra verzorgend is geworden.

Wat heb je nodig?

voor 3 zeepdispensers van 150ml:

Aan de slag!

Doe 150ml van de vloeibare zeep concentraat in een maatbeker.

Doe het concentraat in een maatbeker

Doe het concentraat in een maatbeker

 Vul dit aan met 300ml gedestileerd water. en roer dit zachtjes door elkaar zodat het contraat helemaal wordt opgenomen door het water. Je mag dit met koud water doen maar het mag ook met iets verwarmd water, bijvoorbeeld zo tussen de 30 en 40 graden Celsius. Als je met warm water werkt zal het hele proces ietsjes sneller gaan omdat alles wat gemakkelijker smelt in warm water.

Zachtjes roeren anders krijg je sop!

Voeg nu een theelepeltje vitamine E toe. Roer ook dit weer heel goed door.

Voeg nu de geurolie toe. Wij gebruikten circa 5ml omdat Patchouli best een zware geur is. Je mag tot 4% aan geurolie toevoegen. Dus als je een andere geur gebruikt kun je eventueel meer toevoegen.

Roer de geurolie heel goed door totdat het concentrate weer aardig helder is. Het kan zijn dat dit door de geurolie niet helemaal lukt.

Voeg nu de kleurstof toe. Wij gebruikten Terracotta/bruin kleurstof op waterbasis om een mooie herfstkleurige zeep te maken.

Mooie terracotta herfstkleur, toch?

Spuit wat alcohol om het teveel aan sop weg te krijgen

Voeg vervolgens een klein beetje zout toe om je zeep wat dikker te maken. Gebruik elke keer een klein beetje en gebruik niet té veel dan kan je zeep gaan schiften. Gebruik tot ongeveer 1-2%.

En dan…..

Klaar is je heerlijke herfstzeep!

Omdat een etiketje plakken op deze dispenser erg lastig is maakten wij kaartjes met aan de ene kant de naam en aan de andere kant alle ingrediënten. Gezellig touwtje erom en klaar!

Volg:

2 Comments

 1. Sheila
  20 juni 2015 / 20:14

  Hallo, wat leuk allemaal! Helemaal energiek wordt ik ervan!
  Maar wat zit er in jullie concentraat? Is het niks dan natuurlijke ingrediënten?

  Grtz Sheila

 2. Liselotte
  27 januari 2017 / 21:01

  Ik zou voor de geboorte van mijn dochter zeeppompjes willen vullen met gouden zeep. Ik heb 20 pompjes van 150ml. Kan u mij zeggen wat ik juist nodig heb om dit te maken en hoeveel van alles. Ik zou er ook een geurtje aan willen toevoegen. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: