Babyrompertje van zeep in twee kleuren

Vandaag gaan we een babyrompertje maken met twee kleuren zeep. Het wordt een wit rompertje met een roze of blauw randje.

Wat heb je nodig:

Aan de slag!

Snijd allereerst de witte zeep in stukjes en doe deze in een maatbeker. Doe een stukje aluminiumfolie over de maatbeker zodat zich geen velletje kan vormen. Zet de maatbeker in een pannetje met gekookt water. En zet dat vervolgens op een laag pitje zodat de zeep langzaam kan smelten.

Snijd vervolgens de transparante zeep in kleine stukjes en doe daar hetzelfde mee.

Wacht tot de transparante zeep is gesmolten na ongeveer 10 minuutjes. Pak de maatbeker uit de pan en haal het folie eraf. (foto 1)

Foto 1

Doe ca. 2 maatlepeltjes Roze Parelmoer Mica Pigment in de zeep en roer deze met een mini garde door de zeep. (foto 2)

Foto 2

De eerste laag zeep wordt niet gegeurd dat is niet nodig. Neem vervolgens de knijp in het bovenste bolletje van de druppelaar en zuig daarmee een beetje zeep in de druppelaar (foto 3 en 4)

Foto 3
Foto 4

Knijp de druppelaar voorzichtig leeg in het lager gelegen randje in de Romper Gietmal. (foto 5)

Foto 5

Mocht je geknoeid hebben haal dat dan zo snel mogelijk weg met een vochtig doekje. Spuit wat alcohol over de zeep zodat alle belletjes weg zijn en dat de zeep straks goed hecht aan de volgende zeeplaag.

Wanneer de witte zeep helemaal gesmolten is haal je ook deze van het vuur. Deze zeep is nu zo rond de 60 graden Celsius. Dat is te hoog om op je onderste laagje te gieten. Doe je dat wel dan smelt je andere laagje en loopt alles in elkaar over. De meest ideale temperatuur is zo rond de 50 graden. (foto 6)

Foto 6

Terwijl de zeep afkoelt kunnen wij ondertussen de zeep kleuren en geuren. Neem ca. 4 maatlepeltjes Super Wit Parlemoer Mica Pigment. Deze hebben wij gekozen omdat het zo’n prachtige parelmoerglans aan de zeep geeft. Het geeft je zeep net dat beetje extra. Roer het zachtjes met de mini garde door je zeep (foto 7)

Foto 7

Vervolgens roeren we met een houten lepel langzaam de geurolie door de zeep. Wij hebben gekozen voor de nieuwe geur Soapy Clean. Het is echt zo’n fantastiche geur! Beetje baby-achtig maar ook een beetje zeepig, je moet het gewoon zelf eens ruiken!! Vooral wanneer de zeep echt uitgehard is komt deze geur echt tot leven! (foto 8 )

Foto 8

Is de geurolie goed door de zeep geroerd check dan de temperatuur van de zeep nog een keer. Bij ons is deze onder de 50 graden gezakt en dus gaan we de zeep gieten. Is hij bij jou nog boven de vijftig blijf dan nog eventjes zachtjes roeren totdat de zeep op de juiste temperatuur is. (foto 9)

Foto 9

We gieten de zeep op de onderste laag (foto 10)

Foto 10

Vervolgens spuiten we de belletjes en oneffenheden weg met wat alcohol (foto 11)

Foto 11

En dan laat je de zeep uitharden. Omdat het hier best wel dikke zeep betreft zou ik zo’n 2 á 3 uur uithardingstijd aanhouden. Zeker ook omdat het een plastic mal betreft. Heb je geen haast? Laat hem dan gewoon rustig een nachtje uitharden dan is de zeep er heel makkelijk uit te halen.

Eindresultaat!

En dan: Klaar is je prachtige zeeprompertje in twee kleuren!! Zijn ze niet helemaal schattig???

Veel zeepplezier!!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: