Beestenboel in bad!

Beestenboel in bad!

badeendjes-01

Zijn ze niet leuk deze puff sponzen? Toen wij ze bij onze groothandel zagen waren we echt á la minute verkocht! Die vrolijke kleurtjes en die lieve beestjes, helemaal leuk!! Deze zeep en spons in één zijn heel gemakkelijk te maken. Leuk zeepproject ook om samen met de kids te maken. Laat ze hun eigen favoriete beestje kiezen, het kleurtje en geurtje en ze hebben hun eigen heerlijke zeep en spons! Dat zal een hoop badderplezier geven! Overigens zijn deze sponzen ook superleuk en lekker on der de douche! Door de spons gaat de zeep heerlijk schuimen.

Wat heb je nodig?

Per 1 zeepspons

Aan de slag!

Smelt de shea butter zeepbasis zoals je gewend bent. Smelt je in de magnetron? Smelt dan de zeep in ongeveer 1 minuut á 1:30 minuut op 750 watt. Voeg wanneer de zeep volledig is gesmolten je gekozen kleur toe en roer dit goed door de zeep. Voeg vervolgens de gekozen geurolie toe en roer ook dit weer heel goed door de zeep.

Giet vervolgens de zeep in de mal. Waarschijnlijk past niet alles er in maar dat beetje zeep kun je later nog gebruiken. Wanneer je de spons erin zeet zuigt de spons namelijk ook wat zeep op. Dan kun je later de zeep er omheen gieten zodat de mal weer vol is.

badeendjes-02

Spuit wat alcohol zodat de belletjes helemaal weg zijn

Pak nu de spons en zet die in de zeep. Laat de spons zachtjes de zeep opzuigen.

badeendjes-03

Giet daarna het restantje zeep bij de zeep en spuit weer wat alcohol.

badeendjes-04

Wacht nu ongeveer 2 uur en haal dan de spons inclusief zeep uit de mal. Probeer niet te hard aan de spons te trekken, het is verleidelijk maar pas op dat je de spons niet uit de zeep trekt.

Gezellige beestenboel in deze mal :)

Gezellige beestenboel in deze mal 🙂

En dan….

Zijn ze niet helemaal schattig?!

Miss Piggy!

Miss Piggy!

Kermit de Kikker!

Kermit de Kikker!

En.. het piepkuiken!

En.. het piepkuiken!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: