Body Boter Blokjes: Verwennerij voor je wintervelletje

Body Boter Blokjes: Verwennerij voor je wintervelletje

Lotion-bars-001

In het Engels noem je ze Lotion Bars maar wij noemen ze lekker Body Boter Blokjes! Lekker Nederlands! Deze blokjes zijn een ware verwennerij voor je huid! Ze worden gemaakt van de meest verzorgende olieën en boters en het gebruik is zo simpel!

Gebruik: Als je blokjes klaar zijn wrijf je ermee over je huid. Door je lichaamswarmte smelt de boter. Masseer vervolgens het laagje op je huid goed in. Na een paar minuutjes is het ingetrokken. Het zal eerst even wennen zijn omdat het in eerste instantie best vettig aanvoelt maar het is het wachten meer dan waard! Na een paar dagen zul je merken dat je huid zo zacht wordt als een babyhuidje!

Wat heb je nodig?

Voor circa 4 á 5 blokjes:

Aan de slag!

Doe de zoete amandel olie, de bijenwas en de groene thee extract in een maatbeker. Zorg ervoor dat de bijenwas onder de olie zit, dit zorgt ervoor dat het goed warm wordt. Het duurt namelijk even eer bijenwas smelt. In de warme olie gaat dit makkelijker. Je kunt dit gewoon smelten in de magnetron. Gebruik de magnetron op 750 watt en verwarm elke keer in etappes van 1 á 2 minuten en roer dan door.

Als de bijenwas gesmolten is voeg je de shea butter, cacao boter en geurolie toe. Roer dit door totdat de shea butter en cacao boter zijn gesmolten. Het kan zijn dat je mengsel nu begint te stollen. Zet het gewoon weer even een minuutje in de magnetron dan smelt het wel weer. Het is niet verstandig de cacao boter en shea butter zo in de magnetron te smelten. Het wordt dan een beetje viezig.

lotion-bars-002

Als alles vloeibaar is voeg je 1 mini doseerlepeltje korenblauw mica poeder toe en 2 kleine doseerlepeltjes sneeuw witte mica poeder. Roer dit met een mini garde goed door.

lotion-bars-003

Als dit goed vermengd is gieten we het mengsel in de mal.

lotion-bars-004

Laat dit nu goed uitharden.

lotion-bars-005

Na een paar uur is het verstandig, vanwege de mal, eventjes de blokjes in de vriezer te leggen voor ongeveer 15 minuutjes. Het zorgt ervoor dat je blokjes mooier en gemakkelijker uit de mal komen.

lotion-bars-006

De blokjes zijn nu klaar voor gebruik. Om ze te bewaren stopten wij ze in mooie passende roestvrij stalen blikjes.

Erg lekker om zelf te gebruiken maar ook hartstikke leuk om kado te geven!

Erg lekker om zelf te gebruiken maar ook hartstikke leuk om kado te geven!

Jevindt alle ingrediënten om deze blokjes te maken in de webwinkel van YouWish: www.youwish.nl

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: