Crème koekjes

Crème koekjes

Zeep koekjesHet is 15 mei maar alles behalve lente! Nee, het is weer voor een lekkere kop warme thee of chocolademelk met een heerlijk koekje erbij! Wij maakten de ‘lekkerste’ koekjes van zeep. Als je ze zo ziet liggen en ze ruikt zijn niet van echt te onderscheiden én gemaakt met heerlijke shea butter zeep dus ook nog eens lekker verzorgend als je besluit de zeep te gaan gebruiken.

Wat heb heb je nodig?

Voor 2 zeep koekjes, een ronde én een rechthoek:

Aan de slag!

Smelt ongeveer 75 gram shea butter zeepbasis. Wanneer dit gesmolten is kleur je dit met een beetje mica pigmentpoeder cappucino. Roer dit goed door met een minigarde zodat alle klontjes goed weggeklopt zijn. Je kunt ook eerst de mica oplossen in wat vloeibare glycerine. Voeg enkele druppels vloeibare kleurstof zwart toe om de bruine kleur net wat donkerder te krijgen.

Voeg vervolgens wat geurolie Amandel Biscuit toe. Roer ook dit goed door. Vul nu je mal voor 1/3 met de zeep. Spuit goed na met alcohol. [foto 1+2]

Zeep Koekjes 01

Foto 1

 

Zeep Koekjes 02

Foto 2

Laat dit laagje uitharden en smelt vervolgens opnieuw ca. 75 gram shea butter zeepbasis. Voeg hier wat mica pigmentpoeder super wit parelmoer aan toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens enkele druppels geurolie Cupcakes toe. Hmmmm ruik je hoe lekker dat ruikt?! Nee! Niet de lepel aflikken!! Het is zeep…

Laat deze witte zeep afkoelen tot rond de 50 graden Celsius. Spuit vervolgens wat alcohol op je eerdere laagje. Als de zeep voldoende is afgekoeld giet je de mal vol tot 2/3 van de mal. En vergeet de alcohol niet! [foto 3+4]

Zeep Koekjes 03

Foto 3

 

Zeep koekjes 04

Foto 4

We wachten wederom tot ook deze laag weer uitgehard is. Smelt wederom ca. 75 gram shea butter zeep. Kleur en geur dit zoals bij de eerste laag. Laat ook deze zeep weer afkoelen tot ca. 50 graden Celsius. Als de zeep is afgekoeld spuit je eerst wat alcohol op de eerdere laag en giet je de volledige mal vol. Vergeet ook daarna niet met alcohol te spuiten voor een mooie gladde zeep. [foto 5+6]

Zeep koekjes 05

Foto 5

 

Zeep Koekjes 06

Foto 06

Laat de zeep vervolgens goed uitharden. Echt laten uitharden tot de zeep goed hard is. Doe je dit niet dan loop je het risico dat wanneer je de zeep uit de mal wil halen dat a. de zeep er bijna niet uit wil en b. dat de verschillende laagjes loslaten van elkaar en dat zou eeuwig zonde zijn van je werk.

Als de zeep volledig uitgehard is haal je deze uit de mal. [foto 7]

Zeep Koekjes 07

Foto 7

Ze zien er nu al om op te eten uit maar…. we gaan je een trucje leren om de zeep er nog lekkerder te laten uitzien. We gaan slagroom maken en gewoon met gietzeep.

Smelt het restant shea butter zeepbasis dat je over hebt zoals je dat gewend bent. Kleur en geur het net als de witte tussenlaag die je eerder gemaakt hebt. Nu komt het leukste! Je gaat roeren, roeren en nog eens roeren.

Op een gegeven moment zul je merken dat je zeep naarmate het afkoelt steeds lobbiger begint te worden. Wanneer de zeep op een gegeven moment lijkt op slagroom pak je een lepel en smeert wat slagroom op je zeep. net zoals je dat met echte slagroom zou doen. Gewoon hupsakee een lekkere klodder slagroom erop.

Let op: hierbij moet je wel snel werken want je zeep is immers al aan het stollen… [foto 8+9]

 

Zeep Koekjes 08

Foto 8

 

Zeep koekjes 09

Foto 9

Mocht het je nu niet meteen in de eerste keer lukken, niet getreurd. Smelt gewoon de zeep en begin opnieuw met kloppen.

En dan……

Zeep koekjes 10

... Heb je gewoon de lekkerste zeep koekjes die je ooit gezien hebt! Hé wie heeft er een hap uitgenomen???

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: