Cursus Gietzeep – Les 2: Soorten Gietzeep

Cursus-Gietzeep-001

Er zijn heel veel verschillende soorten gietzeep in Nederland op de markt. Waren er eerst maar twee soorten: witte en transparante zeep, inmiddels zijn er vele soorten. Gietzeep is zeep met een hoog gehalte aan glycerine. U zult merken dat glycerine zeep zachter is dan de zeep die u in de winkel koopt. Dat komt omdat de zeep in de winkel gemaakt wordt volgens de ambachtelijke methode(CP Zeep).

Glycerine zorgt ervoor dat de gietzeep te smelten is. Naast glycerine bevat gietzeep ook andere ingrediënten. Welke dat zijn hangt er vanaf waar u het koopt. In elk geval dient op de verpakking van uw gietzeep te staan wat de ingrediënten zijn.

Gewone Gietzeep

Er zijn twee soorten gewone gietzeep. Aan deze gietzeep zijn geen extra ingrediënten toegevoegd. Deze zeep is verkrijgbaar in het wit en transparant.

Shea Boter Gietzeep

Aan Shea Boter gietzeep is natuurlijke shea boter toegevoegd. Deze gietzeep is wit van kleur en het geeft een heerlijk dik en romig schuim bij het gebruik. Tegelijkertijd bevordert het de opname van vocht en maakt het de huid heerlijk zacht. Sommige mensen zijn zelfs van mening dat shea boter, helende eigenschappen heeft. Dit is één van de meest populaire zeepbasissen in de onze winkel.

Aloë Vera Gietzeep

Aloë Vera gietzeep bevat Aloë Vera Gel. Aloë Vera staat al langer bekend om zijn ongelooflijk geneeskrachtige werking bij bijvoorbeeld brandwonden en schaafwonden. Aloë Vera staat eveneens bekend als een uitstekende vochtinbrenger.

Cacao Boter Gietzeep

Aan cacao boter gietzeep is ongeraffineerde cacaoboter toegevoegd. Deze cacaoboter zorgt voor een heerlijk crèmig schuim. Deze gietzeep ruikt ook een heel klein beetje naar chocolade. Echt een lekkere verzorgende zeepbasis. Cacaoboter is een van de meest stabiele vetten (met een houdbaarheid tot vijf jaar) en bevat tevens natuurlijke antioxidanten. Het staat bekend als een barrière die helpt het vocht te behouden in je huid.

Geitenmelk Gietzeep

Geitenmelk staat bekend om haar verzachtende eigenschappen voor de huid. Geitenmelk gietzeep is gemaakt met echte geitenmelk. Het heeft een heerlijk zacht schuim wanneer u deze zeep gebruikt. Echt een weldaad voor uw huid! Geitenmelk gietzeep is met name geschikt voor mensen met een droge huid, eczeem of psoriasis. Maar ook voor een gezonde huid, die u graag gezond wilt houden is geitenmelk gietzeep ideaal.

Honing Gietzeep

Een prachtige luxe gietzeep met huidvriendelijke ingrediënten waaronder échte honing. Met deze gietzeep maakt u een prachtige luxe zeep. Honing gietzeep is een transparante zeepbasis met een lichte honingkleur maar door toevoeging van kleurstof ziet u hier niets meer van. De kleur van de zeep kan variëren afhankelijk van de kleur van de honing die is gebruikt.

Olijolie Gietzeep

Olijfolie gietzeep bevat 20% koshere olijfolie van een A-kwaliteit Extra Vierge. Door het hoge percentage olijfolie heeft deze zeep een kenmerkende geur en is lichtgeel van kleur dat ietsje donkerder kan worden wanneer het wat langer ligt. Echter wanneer je kleurstof gebruikt zie je hier niets meer van! Olijfolie staat bekend om zijn zachte en hydraterende eigenschappen voor de huid. Daarnaast schuimt de zeep heerlijk. Probeer deze transparante gietzeep voor een extra speciale zeep. Het is echt een heerlijke basis voor uzelf en/of uw familie!

Kristalhelder gietzeep

Kristalheldere gietzeep is een heel heldere, doorzichtige zeepbasis. Door het hogere gehalte aan glycerine is deze het meest transparant. Deze basiszeep is ideaal als u bijvoorbeeld werkt met in water oplosbaar papier of wanneer u andere zeepjes of dingetjes wilt meegieten die zichtbaar moeten blijven. Door het hoge gehalte aan glycerine is deze gietzeep wel gevoeliger voor zweten[1]. Wij raden u aan om de zeep snel na het maken te verpakken.

Scheerzeep

Scheerzeep is een transparante zeepbasis die heel veel schuim produceert. Lekker dik en romig, een ideale zeep om te gebruiken als scheerzeep. Of voor iemand die van heel veel schuim houdt.

LCP Gietzeep

LCP staat voor Like Cold Process (als ambachtelijke zeep). Een CP zeep als gietbasis, hoe kan dat?, vraag je je misschien af. Onze LCP zeepbasis’ heeft het uiterlijk van ambachtelijk gemaakte zeep (CP zeep) maar het is net zo eenvoudig te gebruiken als al onze andere zeepbasis’.

Deze LCP zeep basis is transparant of wit van kleur en doet het goed in vochtige ruimtes en zweet nauwelijks tot niet! Kan prima gesmolten worden in de magnetron en is van een zeer goede kwaliteit. Geen spikkelvorming in de zeep. De zeep kan gewoon in papier verpakt worden net zoals CP Zeep. ook kun je LCP zeep gebruiken om mee te gieten in CP Zeep.

Zoals u ziet verkoopt YouWish Zeep een groot aantal basis zeepsoorten om gietzeep te maken. Welke zeepbasis u kiest is helemaal aan u! Als u er nog niet helemaal uit bent kunt u natuurlijk ook altijd eerst een proefpakket bestellen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: