De blaadjes vallen…

De blaadjes vallen…

Herfstzeep-002-01

Maandag 21 september begint officieel de herfst dit jaar en wij luiden vandaag het herfstseizoen in met deze prachtige zeep. De zeep is gegeurd met Spellbound Woods en de blaadjes hebben wij gemaakt van in water oplosbaar papier. Hoe? Dat lees je in ons recept!

Wat heb je nodig?

Voor 4 zepen:

Aan de slag!

We gaan eerst wat voorbereidend werk doen. Zoek op internet een mooi plaatje uit van een blad. Verklein dit in een fotobewerkingsprogramma naar een plaatje dat maximaal 7 x 7 cm groot is.

Print deze af op je in water oplosbaar papier.

Herfstzeep-002-02

Laat het papier even drogen. Spuit het vervolgens in met haarlak. Als dat goed opgedroogd is kun je de blaadjes uitknippen.

Herfstzeep-002-03

Smelt nu de kristalheldere gietzeep in de magnetron. Niet te heet!! Wanneer deze helemaal gesmolten is verdeel je dit over 4 mallen. Je voegt hierheen geen geur en geen kleur toe.

Herfstzeep-002-04

Leg nu je blaadjes met de afbeelding naar beneden in de kristalheldere zeep. Duw het plaatje met een mesje of iets dergelijks even net onder de zeep en spuit af met een beetje alcohol.

Herfstzeep-002-05

Herfstzeep-002-06

Laat nu deze laag helemaal uitharden. Als deze laag hard is smelt je de witte gietzeep. Wanneer dit gesmolten is laat je het afkoelen tot rond de 50°C anders dan smelt je onderste laagje.

Wanneer je zeep op de juiste temperatuur is spuit je eerst nog een laagje alcohol over je eerdere laagje. Giet nu de witte zeep op je eerste laagje en spuit af met een beetje alcohol.

Herfstzeep-002-07

Laat ook dit laagje weer helemaal uitharden. Als het eenmaal hard is smelt je de olijfolie zeep in de magnetron, opnieuw: niet te heet!

Voeg hieraan de twee kleuren mica toe en roer dit met een minigarde goed door elkaar.

Herfstzeep-002-08

Voeg vervolgens de geurolie toe en roer ook dit weer goed door. Laat nu de zeep afkoelen tot circa 50°C. Wanneer de zeep de juiste temperatuur heeft spuit je eerst weer een beetje alcohol over je witte laagje en giet dan de bruine zeep erop.

Herfstzeep-002-09

Giet de hele mal nu vol en spuit af met wat alcohol.

Herfstzeep-002-10

Laat de zeep nu uitharden en afkoelen.

Wanneer de zeep uitgehard is haal je het voorzichtig uit de mal.

En dan….

Herfstzeep-002-11

Wij raden je aan om direct na het uit de mal halen je zeep te verpakken in transparant folie zodat je zeep niet kan gaan zweten. Daarna kun je ze bijvoorbeeld in een leuk doosje met uitgesneden blad doen zoals hieronder. Wij deden er nog een stempeltje op om het helemaal af te maken.

Herfstzeep-002-12

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: