Echte Rozenliefde

Echte Rozenliefde

Rozen-Zeep-001

Met Kerstmis voor deur lijkt Valentijnsdag nog zo ontzettend ver weg! Maar…. over zo’n 9 weken is het al zover! Als je CP zeep wilt maken dan breekt dus nu de tijd aan om je Valentijns zeep te gaan maken. Wij maakten deze heerlijke zeepkubusjes met échte rozenknopjes in de vorm van een hartje. Wij gebruikten Baby Roos geurolie waardoor de zeep een heerlijke zachte rozengeur krijgt.

Wat heb je nodig?

Voor 9 zeep kubusjes:

Voor je begint

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

Weeg al je ingrediënten af. Maak eerst je loog aan. Voeg de Sodium Hydroxide bij je water en roer dit goed door totdat het water helder is. Laat dit ergens rustig afkoelen.

Verwarm vervolgens alle vloeibare olie en de palmolie in de magnetron. Ongeveer 2:30 minuutjes op 750 watt. Doe de warme olie in een grote kom of maatbeker en voeg de kokosnootolie toe en roer dit achtjes door en laat het smelten in de warme olie.

Rozen Zeep

Ondertussen maken we de witte mica aan. Voeg ongeveer 2 theelepels sneeuwwitte mica toe aan twee eetlepels Zoete Amandelolie en roer dit met een mini garde goed door.

Rozen-Zeep-003

Omdat we met een geurolie werken die het tracingproces kan versnellen proberen we zo koel mogelijk te werken. Dit betekent dat we de olie tot circa 40 graden laten afkoelen en de loog tot circa 45 á 50 graden Celsius.

Als je loog rond de 45 á 50 graden Celsius is voegen we 4 theelepels Sodium Lactaat toe aan de loog. Roer dit er even goed doorheen. Sodium Lactaat zorgt ervoor dat je een hardere zeep krijgt. Met deze siliconen gietmal is dat aan te bevelen omdat je de zeep er dan sneller en gemakkelijker uit haalt.

Rozen Zeep

Als je olie en je loog op de juiste temperatuur zijn dan giet je de loog bij je olie en tegelijkertijd roer je dit door.

Rozen Zeep - Loog

Nu gebruik je de staafmixer om je zeep in een lichte trace te krijgen. Niet te ver laten komen! De geurolie zal het tracingproces nog iets versnellen straks. Dus houdt ongeveer melkdikte aan.

Rozen Zeep - Tracing Proces

Als je de juiste dikte hebt dan voeg je de kleurstof die je aangemaakt hebt bij je zeepmengsel. Roer dit eerst even met een garde goed door en vervolgens even kort de staafmixer gebruiken zodat je zeker weet dat het goed vermengd is.

Rozen-Zeep-007

Als de kleurstof goed door gemixt is voegen we de geurolie toe. Roer dit zachtjes, voorzichtig met een garde door de zeep.

Rozen-Zeep-008

Je zult merken dat je zeep nu snel dikker gaat worden. Het is daarom van belang snel je zeep te gieten in de mal.

Rozen-Zeep-009

Met een satéprikkertje kun je nu in alle blokjes een hartje tekenen en daar rozenknopjes insteken. Laat je fantasie de vrije loop! Wij maakten zowel ‘open’ als ‘dichte’ hartjes.

Rozen-Zeep-010

Laat nu de zeep ongeveer 24-48 uur uitharden. Haal het na die tijd voorzichtig uit de mal en laat het vervolgens zo’n 6 weken rijpen. Daarna is het klaar voor gebruik!

En dan….

Heerlijk geurende Rozen Kubus Zeepjes!

Heerlijk geurende Rozen Kubus Zeepjes!

Alle ingrediënten voor deze zeep vindt u uiteraard bij YouWish: www.youwish.nl

Volg:

1 Comment

  1. Valentijn
    2 januari 2014 / 15:59

    Wat een crea idee, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: