Espresso Koffieboontjes Zeep

Espresso Koffieboontjes Zeep

Mmmm er gaat niks boven de geur van vers gezette koffie dat de kamer of keuken vult. Alleen de geur wordt je al wakker en alert van. Zelfs als je geen koffiedrinker bent ruikt het vaak al heerlijk! Daarom vandaag een mooie scrubzeep met verkwikkende espresso geur. Daarnaast is de zeep ook nog eens mooi om te zien met de afwerking van de gouden accenten op de koffieboontjes.

Wat heb je nodig?

Voor 1 zeepcake van 1500 gram

Aan de slag!

Eerst zorgen we ervoor dat de inlegmat goed in de mal zit. Zorg er allereesrt voor dat de boontjes naar boven wijzen, dus dat je het patroontje kunt zien. Zorg er daarna voor dat de inlegmal goed aansluit aan de randen en niet omhoog staat ergens. Als dat wel zo is kan er langzaam zeep onder de inlegmat komen.

Haal ook eventuele luchtbellen onder de mat weg door deze eronderuit te wrijven.

Doe de aloë vera gietzeep in stukjes in een maatbeker en smelt dit, op een niet te hoog wattage, in de magnetron.

Wanneer dit helemaal gesmolten is voeg je het bruine micapoeder toe en roert dit goed door de zeep met een garde zodat je een mooie egale bruine kleur krijgt.

Deze eerste laag geuren we niet. Dus je hoeft geen geurolie toe te voegen.

Spuit nu de inlegmat in met alcohol. Dit is een trucje dat ervoor zorgt dat je patroontje mooier uithard. Vaak heb je in een gedetailleerd patroontje luchtbelletjes. Wanneer je eerst een beetje alcohol spuit over de hele mat voorkom je dat.

Nu kun je de gietzeep in je mal gieten, en weer even afspuiten met alcohol.

Laat nu deze laag uitharden.

Wanneer de eerste laag hard is gaan we de tweede laag maken.

Doe hiervoor de shea butter gietzeep in stukjes in een maatbeker en smelt ook dit weer in de magnetron.

Wanneer de zeep gesmolten is voeg je de gemalen druivenpitten toe en roert dit goed door de zeep totdat er geen klontjes meer zijn.

Voeg nu de geurolie toe en roer ook dit weer goed door de zeep. Voeg daarne de vanille kleur stabilisator toe. Dit zorgt ervoor dat de zeep niet naar bruin verkleurd door de geurolie.

Als je dit hebt gedaan laat je je gietzeep afkoelen tot ongeveer 50°C zodat het niet de eerdere laag kan doen smelten wanneer je het erop giet straks.

Als je zeep afgekoeld is spuit je eerst weer wat alcohol op je eerdere laagje. Deze keer is dat voor een betere hechting.

Giet nu de zeep in de mal op de eerdere laag. En spuit ook de laatste laag weer af met een beetje alcohol zodat deze mooi glad uithard.

Laat nu je zeep uitharden. Dat kan, omdat het een behoorlijk groot stuk zeep is, wel een paar uur duren. Ik zou zeggen: neem een lekker bakkie espresso in de tussentijd, een leuk boek en ontspan!

Als de zeep helemaal hard en afgekoeld is gaan we het uit de gietmal halen. Haal eerst alle zijden zachtjes los zoals hieronder op de foto:

Druk daarna voorzichtig op de bodem en laat langzaam je zeep eruit komen.

Als de zeep uit de mal is haal je voorzichtig de inlegmat eraf.

Neem nu een kwastje en wat goed micapoeder en wrijf het gouden micapoeder goed in het boontjespatroon. Wel echt goed uitsmeren zoals op de tweede foto hieronder.

Nu kun je de zeep in gelijke stukken zeep snijden.

Klaar is je koffiezeep!

Omdat het gietzeep is raden we je aan de zeep gelijk na het maken te verpakken. Wij gebruikten transparante folie die ook de bloemist gebruikt. We deden er een leuk jute touwtje omheen en een labeltje maakt het helemaal af!

Veel plezier met deze mooie koffiezeep maken! Is het gelukt? Plaats je dan jouw zeep in onze YouWish Membersclub op Facebook? Dan kan iedereen je zeep bewonderen!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: