Extra verzorgende Valentijnsharten

Extra verzorgende Valentijnsharten

Valentijn-001

Moeilijkheidsgraad: beginner
Techniek: Gietzeep in laagjes
Tijd: circa 30 minuten

Deze zeepharten zijn met liefde gemaakt. Ze zijn gemaakt van Geitenmelkzeep en ruiken naar Rode appel. De zeep is extra verzorgend door de geitenmelk. Leuk om jouw grote liefde mee te verrassen.

Wat heb je nodig?

Voor 1 hart:

Aan de slag!

Smelt 20 gram transparante zeepbasis en ongeveer 10 gram geitenmelk zeepbasis zoals je dat gewend bent. Dat kan in de magnetron maar ook au-bain-marie, net wat je zelf het prettigste vindt.

Als de zeep helemaal gesmolten is voeg je een paar druppeltjes tomatenrode kleurstof toe en roert dit goed door totdat je een mooie dieprode kleur hebt.

Voeg vervolgens 10 á 15 druppels geurolie Rode appel toe. Roer ook dit weer goed door de zeep.

Giet de rode zeep in de mal en spuit de zeep na met wat alcohol.

Valentijn-002

Wacht nu tot dit laagje zo goed als hard is.

Smelt dan circa 30 gram geitenmelk zeep en voeg hier 1 á 2 druppels tomatenrood kleurstof aan toe en roer dit goed door zodat een mooie roze kleur onstaat.

Voeg ook hier weer 10 á 15 druppels geurolie Rode Appel aan toe en roer weer goed door. Zorg nu dat de zeep afkoelt naar rond de 50 graden Celsius. Wanneer de zeep bijna die temperatuur bereikt heeft spuit je eerst nog een keer alcohol op je eerdere rode zeeplaag.

Als de zeep op de juiste temperatuur is giet je de zeep in de mal bovenop de eerdere rode zeeplaag. Spuit daarna weer een beetje alcohol over de roze zeeplaag.

Valentijn-003

We wachten nu wederom totdat dit roze zeeplaagje een beetje uitgehard is. het hoeft niet helemaal hard te wezen, als het maar een nieuw zeeplaagje kan dragen.

Als de zeep hard genoeg is smelt je opnieuw circa 30 gram geitenmelk zeepbasis. Je voegt hier geen kleurstof aan toe, alleen 10 á 15 druppeltjes geurolie Rode appel en roer dit wederom weer goed door.

Laat net als bij de roze laag de zeep weer afkoelen naar circa 50 graden Celsius. Spuit net voordat de zeep de juiste temperatuur heeft bereikt een beetje alcohol op de roze zeeplaag.

Als de witte zeep de juiste temperatuur heeft giet je deze op de roze zeeplaag en spuit je weer een beetje alcohol tot slot.

Valentijn-004

Als de zeep helemaal is uitgehard haal je de hartjes voorzichtig uit de mal.

Eindresultaat!

Valentijn-005

En dan heb je de prachtigste, meest glimmende en verzorgende valentijnsharten!

Wij adviseren wel om de zeep zo snel mogelijk na het uit de mal halen te verpakken om zweten te voorkomen. Wil je de zeep ter decoratie gebruiken dan kun je in plaats van geitenmelkzeep beter de LCP basisezeep gebruiken.

Valentijn-006

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: