Framboos & Vanille Wax Kaars Taart

kaarstaart-001

De donkere maanden breken weer aan. Tijd voor gezellige kaarsen met heerlijke geuren. Wij maakten eens een andere kaars dan anders. Een leuke wax kaars taart! De kaars is gemaakt van twee verschillende geuren. Leuk om cadeau te doen met de feestmaanden die voor de deur staan. Maar natuurlijk ook hartstikke leuk om zelf neer te zetten!

Wat heb je nodig?

Voor 2 taartpunten:

Aan de slag!

Eerst gaan we de framboosjes maken. Smelt hiervoor ca. 30 gram wax. Kleur deze met een beetje rood en beetje aubergine wax kleurstof en roer dit goed door.

kaarstaart-002

Voeg vervolgens ca. 10 gram kaarsen geurolie Framboos toe en roer ook dit weer goed door. Giet vervolgens de wax in de mal.

kaarstaart-003

Laat dit rustig uitharden. Ondertussen beginnen we met de taart.

Plak op elk lontje een lontplakkertje en centreer het lontje in de mal:

kaarstaart-004

Steek een lontpen door de lont, precies zo dat de lontpen op de mal rust. Spuit daarna de mal in met siliconen spray. Dit gebruiken we zodat de taart strakjes makkelijker uit de mal komt zonder te breken.

Smelt nu 100 gram pillar wax. Voeg hier een heel klein beetje rode wax kleurstof aan toe. Echt een klein beetje raspsel zoals hieronder:

kaarstaart-005

Roer dit nu goed door totdat de kleurstof echt helemaal is opgelost. Voeg nu ca. 20 gram French Vanilla geurolie toe en roer ook dit goed door de wax. Als alles goed vermengd is gieten we de wax in de mal. Verdeel dit over twee taartpunten.

kaarstaart-006

kaarstaart-007

Laat dit uitharden totdat de wax hard genoeg is voor een tweede laag.

Smelt voor de tweede laag 100 gram pillar wax, voeg hier wat aubergine kleurige wax kleurstof aan toe en roer dit wederom goed door. Voeg circa 20 gram Frambozen geurolie voor kaarsen toe en roer ook dit weer heel goed door totdat alles goed vermengd is.

kaarstaart-008

Giet nu de warme wax op de eerdere laag:

kaarstaart-009

Verdeel de wax gelijkmatig over beide taartpunten.

kaarstaart-010

Laat nu ook deze laag weer uitharden tot de laag sterk genoeg is om een nieuwe laag te dragen.

Smelt dan weer 100 gram pillar wax. En voeg hier net als bij de eerste laag een klein beetje rode wax kleurstof toe en roer dit goed door. Voeg daarna weer ca. 20 gram French Vanilla geurolie toe en roer ook dit weer goed door.

Vervolgens gieten we de laatste laag in de mal.

kaarstaart-011

Verwijder nu de lontpen anders krijg je een lelijk deukje in je taart en dat is zonde. Je lontje blijft nu wel netjes overeind staan door de eerdere lagen.

kaarstaart-012

Deze stap is optioneel: wij raspten wat oude wax stukjes van eerdere kaarsprojectjes en toen de wax nog niet helemaal hard was hebben we dat eroverheen gestrooid:

kaarstaart-013

kaarstaart-014

kaarstaart-015

Als de wax nog zacht is leg je ook de framboosjes erop zodat deze in de wax mee harden.

Zet de taartpunten als de wax is uitgehard even 10 minuutjes in de koelkast voordat je de kaars uit de mal haalt. Dan gaat het allemaal net even wat makkelijker. Wacht circa 48 uur eer je de kaars gaat gebruiken zodat de wax goed uitgehard is.

En dan!

Heb je toch prachtige taartpunten!

kaarstaart-016

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: