Fris, Elegant & Decoratief

Fris, Elegant & Decoratief

Zeep is natuurlijk in de eerste plaats om te gebruiken maar soms kan een decoratieve zeep ook leuk zijn. Deze zeep is heel eenvoudig zelf te maken en dus ook uitstekend geschikt voor beginners. Je hebt maar drie ingrediënten nodig!

Wat heb je nodig?

Voor 4 zepen

Aan de slag!

Snijd de zeep in allemaal kleine blokjes en die in een magnetron veilige maatbeker. Smelt de zeep in ongeveer 4 á 5 minuutjes op 7500 watt in de magnetron.

Wanneer de zeep helemaal gesmolten is voeg je het mica poeder toe. ‘Klop’ dit met een garde heel goed door elkaar totdat alle mica goed vermengd is door de zeep.

Zeephart-Wit-02

Zeephart-Wit-03

Haal nu met een pipet twee keer 3ml geurolie uit je flesje en doe dit in de zeep. En roer ook dit weer heel goed door zodat je geurolie goed door de zeep is verdeeld.

Zeephart-Wit-04

Schenk nu je zeep in de vormpjes van de mal.

Zeephart-Wit-05

Spuit nu, om belletjes op je zeep te voorkomen, een beetje alcohol op de zeep. Laat nu de zeep ongeveer 1,5 á 2 uur uitharden.

Zeephart-Wit-06

Wanneer de zeep hard is kun je deze voorzichtig uit de mal halen. Duw hiervoor zachtjes met uw duimen op de achterkant van de mal en laat zo langzaam lucht achter de zeep komen totdat de zeep eruit valt.

Zeephart-Wit-07

Omdat we LCP gietzeep, zeep die minder snel zweet, hebben gebruikt hoeven we de zeep deze keer niet in plastic te verpakken. Daarom deden wij een stukje jute touw en een labeltje om de zeep ter decoratie.

Zeephart-Wit-08

Nu is je zeep klaar om cadeau te geven óf om gewoon zelf ergens in je eigen huis of kast neer te leggen. Uiteraard is deze zeep ook geschikt om gewoon je handen mee te wassen!

Zeephart-Wit-09

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: