Gouden Maan Zeep

Vandaag gaan we een prachtige mooie gouden maan zeep maken. Dit doen we in twee kleuren. De maan geven we een mooie gouden kleur zodat hij mooi afsteekt tegen de zilveren zon/maan.

Wat heb je nodig?

We gaan beginnen!

Snijd de transparante zeep in kleine blokjes, doe ze in een maatbeker en zet deze met een stukje aluminiumfolie erover in een pannetje kokend water. Doe hetzelfde met de witte zeep.

Wacht ongeveer een minuut of tien á vijftien tot de witte zeep helemaal gesmolten is. Voeg aan de witte zeep 2 doseerlepeltjes(met een bergje) Mica Pigment Goud toe. Roer dit met de mini garde zachtjes door (foto 1)

Foto 1

Als het Mica poeder goed doorgeroerd is zuig je met de druppelaar/pipet wat zeep uit de maatbeker, laat ondertussen de maatbeker in het pannetje staan zodat het niet gaat stollen. Als je zo weinig zeep in je maatbeker hebt gaat het vrij snel stollen en kun je het niet meer opzuigen met de pipet. Deze zeep gaan we niet geuren, dat is niet nodig dat doen we in de volgende laag pas. (foto 2)

Foto 2

Spuit langzaam het maangedeelte van je mal vol met de gouden zeepkleur. Zorg dat je het gedoseerd doet en vul goed alle details op. Vulde maan tot het randje van de zon. (foto 3)

Foto 3

Spuit de zeepbelletjes op je maantje weg met wat alcohol, dit is ook goed voor de hechting met de volgende laag zeep. (foto 4)

Foto 4

Heb je op de randen wat geknoeid met de gouden zeep? Zorg dan dat je die ‘ongelukjes’ weghaalt voordat je de volgende laag zeep gaat gieten. Doe dit met een stukje vochtig keukenrolpapier. Laat je het zitten dan krijg je straks vlekken in de zeep als het hard geworden is. Dat zou zonde zijn van al je werk.

Laat de gouden zeep een minuut of vijf uitharden en pak dan, als de transparante zeep inmiddels helemaal gesmolten is, de maatbeker met transparante zeep uit de pan. Voeg hier ongeveer 4 doseerlepeltjes Zilver Mica Pigment aan toe. En een afgstreken doseerlepeltje Goud Mica Pigment. Roer dit alles met de mini garde langzaam doorelkaar heen. (foto 5)

Foto 5

Voeg vervolgens de geurolie toe. Ongeveer 20 druppels. Roer dat vervolgens met een houten lepel goed door. (foto 6)

Foto 6

Alles goed doorgeroerd? Dan kun je de zeep in de mal gieten bovenop de andere laag. (foto 7)

Foto 7

De laatste zeepbelletjes spuit je met wat alcohol weer even weg. Tot je een mooie gladde laag hebt.

Na ongeveer een uurtje á anderhalf uur wanneer je zeep goed uitgehard is kun je de zeeo uit de mal halen en dan….

Het Eindresultaat!

Een prachtige dikke zeep met een prachtige echt gouden maantje!

Het Eindresultaat!!

Wij wensen je minstens zoveel plezier met het maken van deze prachtige zeep als dat wij hadden! En… stuur gerust foto’s in van jouw resultaat, misschien ben je zelf wel op een nog mooiere kleurcombinatie gekomen! Stuur je foto’s naar: info@soapblog.nl

Volg:
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: