Kleine hartjes in twee kleuren

Vandaag gaan we wat kleine zeephartjes maken. Leuk voor bijvoorbeeld aan een zeepketting. Deze keer maken we ze niet in slechts één kleur maar gaan we de zeepjes in twee kleuren maken.

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Snijd de witte zeep in stukjes en doe deze in een maatbeker. En zet deze in kokend water. Doe dit ook met de transparante zeep. Maak je voor het eerst zeep? Lees hier dan eventjes de basistappen door voor je verder gaat.

Wanneer de transparante zeep na ene paar minuutjes gesmolten is voeg je er ongeveer 2 doseerschepjes Mica Pigment Rood/Oranje aan toe. Roer dit met de minigarde even goed door. Voeg vervolgens nog 2 á 3 druppen Pigmentkleurstof Rood toe. Zo krijg je een mooie intensrode kleur. Als alles goed doorelkaar geroerd is spuit je een klein beetje alcohol over de zeep zodat al het schuim eraf is. Deze zeeplaag gaan we niet geuren dat is niet nodig. Pak nu je pipet en zuig wat zeep op (laat de maatbeker maar in het kokende water staan anders stolt het zo snel). (foto 1)

Foto 1

De pipet knijp je rustig leeg in het onderste laagje van het hartje. Tot de rand van het middelste hartje. (foto 2 en 3)

Foto 2

Foto 3

Na het vullen van de randjes spuit je weer wat alcohol dit om de laatste belletjes te verwijderen en om te zorgen dat de zeeplagen goed hechten. Kijk daarna de randjes even goed na of er nergens meer rode zeep zit. Dat zie je later terug in de witte zeep. Doe je dat niet dan gebeurt er dit:

En dat is zonde...

Vervolgens pak je de witte zeep uit het kokende water dat is inmiddels wel gesmolten. Voeg er 4 doseerschepjes Mica Pigment Super Wit Parelmoer aan toe en roer dit goed door elkaar met de mini garde. (foto 4 en 5)

Foto 4

Foto 5

Deze zeep gaan we wel geuren. Wij gebruikten de geurolie ‘Energy’, een lekker frisse geur. Voeg een druppel 10/15 toe aan je zeep. Roer dit met een houten lepel zachtjes door. Spuit voor het gieten even met alcohol het ergste schuim weg. Dan gaan we stuk voor stuk de hartjes toevoegen. Wij hebben er zo’n 10 gevuld. (foto 6)

Foto 6

Spuit vervolgens de laatste belletjes op de zeepjes weg met alcohol (foto 7)

Foto 7

Eindresultaat

Wacht ongeveer een uurtje en haal stuk voor stuk voorzichtig je hartjes eruit en voilá zijn ze niet prachtig?

Eindresultaat!

 

Volg:

8 Comments

 1. 20 oktober 2012 / 10:49

  Ben vandaag ook met een hartjes vorm, mica poeder rood/oranje, witte en transparante zeep aan de slag gegaan. Eerst heb ik transparante zeep met de mica poeder in de mal gegoten en daarboven op de witte zeep en het resultaat valt me niet tegen. Jammer alleen dat ik geen kleine garde heb, want niet alle klontjes waren opgelost. Wat me opvalt is dat de mica poeder lekker gauw stolt. Dank je wel voor deze beschrijving hierboven want deze heb ik min of meer opgevolgd.

 2. 20 oktober 2012 / 11:31

  Het eindresultaat is oranje /witte hartjes. Wat heb ik verkeerd gedaan dat het geen rood is geworden?

  • 20 oktober 2012 / 17:51

   Welk micapoeder heb je gebruikt Irma? En heb je ook de rode pigmentkleurstof toegevoegd?

   ~Esther~

 3. 21 oktober 2012 / 07:55

  micapoeder was rood/oranje en nee ik heb niet het rode pigmentkleurstof toegevoegd. Waarschijnlijk is dat dan de reden dat het oranje is geworden ipv rood. Heb je altijd kleurstof nodig bij micapoeder?

  Irma

  • 21 oktober 2012 / 07:57

   Nee hoor niet altijd maar dit micapoeder wordt anders oranje.

   ~Esther~

 4. 21 oktober 2012 / 08:28

  Oké dus ik zou als ik rood wil hebben eigenlijk nog rode pigmentkleurstof moeten hebben.
  Ik heb ook nog rose/paars en rose/blauw bij jullie besteld gehad had ik daar ook pigmentkleurstof bij moeten hebben of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: