Kris Kras Naar Kerstmis

kerstzeep-001

Nog slechts drie weekjes en dan is het Kerst! Heb je al je kerstzeepjes al klaar of zoek je nog wat inspiratie? Wij hebben wat technieken met elkaar gecombineerd. Uiteraard kun je de kleur en geur aanpassen naar jouw smaak en wensen.

Deze kerstzeep ruikt naar een heerlijk dennenbos. Daarnaast hebben wij een decoratie mat gebruikt om een leuke print op de zij- en bovenkant van de zeep te creëren.

Wat heb je nodig?

Voor 1 zeep cake van circa 1100 gram:

Aan de slag!

Eerst gaan we de mal klaarzetten. Allereerst knip je uit de decoratiemat een matje van ongeveer 20 x 27cm uit. Het gebruik van decoratiematten is een nieuwe techniek in het zeep maken. De decoratiematten zijn feitelijk bedoelt voor taarten maken maar je kunt ze ook prima bij het zeep maken gebruiken. Er zijn diverse uitvoeringen in diverse prijsklassen. Op Ebay kun je leuke matten kopen die van siliconen zijn gemaakt. Die werken het prettigst omdat ze flexibel zijn. Daarnaast gaan deze ook het langste mee.

Via de bakwinkel Maak je Taart.nl kwam ik een paar kunststof matten tegen die redelijk laag geprijsd waren. Deze hebben wij voor onze zeep van deze blog gebruikt: Dot Explosion

Doe de mat als volgt in je mal zodat er flapjes uitsteken aan de bovenkant:

Kerstzeep-002

Zet nu je mal iets schuin door er aan één kant iets onder te zetten. Zorg in elk geval dat je mal goed stevig staat en niet weg kan glijden:

Kerstzeep-003

Nu gaan we de zeep smelten. Smelt voor de eerste laag circa 200 gram van de honingzeep. Als deze helemaal gesmolten is voeg je de tomatenrode kleurstof toe en roert dit goed door. Vervolgens voeg je een beetje geurolie toe, ongeveer 1 pipetje.

Giet nu de rode zeep in de mal als volgt en spuit het af met wat alcohol:

Kerstzeep-004

Laat deze eerste laag uitharden. Als de rode laag hard is dan gaan we circa 150 gram zeep smelten. Deze kleuren we met alleen de groene glitter. Voeg ook een klein beetje geurolie toe.

Laat deze zeep terug koelen naar rond de 50 graden Celsius. Als de zeep op de juiste temperatuur is spuit je eerst, voor de hechting, nog een beetje alcohol. Dan giet je de groene laag op de rode laag zoals hieronder:

Kerstzeep-005

Spuit ook deze laag weer na met wat alcohol en laat deze vervolgens uitharden.

Als de laag helemaal hard is gaan we de mal omdraaien. Zorg nu dat de andere kant schuin komt te staan. Smelt nu wee circa 250 gram honing zeep en kleur deze met de mosgroene kleurstof. Voeg ook hier weer een beetje geurolie aan toe en roer dit alles goed door.

Zorg dat de zeep weer rond de 50 graden Celsius is wanneer je het op onderste laag gaat gieten. Spray altijd éérst alcohol voor je de volgende laag gaat gieten:

Kerstzeep-006

Laat wederom deze laag uitharden. Als deze laag ook weer hard is smelt je weer rond de 200 gram honingzeep en kleurt deze met alleen de rode glitter. Voeg ook hier weer een klein beetje geurolie aan toe en roer alles goed door.

Ook hier weer giet je de zeep pas als het rond de 50 graden Celsius is.

Kerstzeep-007

Herhaal deze stappen naar wens en kleur zoals jij dat leuk vindt. je kunt je mal steeds omdraaien bij elke laag, je kunt de mal iets minder schuin of juist schuiner zetten. Allemaal naar jouw fantasie. Alleen de laatste laag giet je wanneer de mal gewoon normaal staat zodat je een vlakke onderkant krijgt. (de bovenkant in de mal wordt straks de onderkant van je zeep).

Als je mal helemaal vol is laat je het laatste laagje uitharden en dan kun je de zeep uit de mal halen. Snijd deze met een zeepsnijder in gelijke delen:

Kerstzeep-008

Als de zeep gesneden is dan heb je een hartstikke leuk zeep met kris-kras strepen, een leuke stippen print rondom en een heerlijke kerstgeur!

Vergeet niet om de zeep snel na het snijden te verpakken. honingzeep heeft de neiging, vanwege de glycerine, om vocht aan te trekken en dan komen er allemaal zeepdruppeltjes op je zeep en dat is zonde.

Vergeet niet om de zeep snel na het snijden te verpakken. honingzeep heeft de neiging, vanwege de glycerine, om vocht aan te trekken en dan komen er allemaal zeepdruppeltjes op je zeep en dat is zonde.

Geen zin en/of tijd om deze zeep zelf te maken? of wil je gewoon eerst zien hoe de zeep er in het echt uitziet? Dan kun je deze zeep bij YouWish kopen voor slechts € 2,49!! Klik hier voor de Kris Kras Kerstzeep!

Alle ingrediënten om deze zeep te maken vind je natuurlijk op www.youwish.nl!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: