Krullenzeep

Krullenzeep

We ontkomen er niet aan; langzaam aan gaan we richting herfst. Daarom vandaag een leuke zeep in de vorm van een blaadje meer nog wel een lekker frisse zomerse uitstraling, een beetje ‘het goede van twee werelden’.

In de leuke bladzeep gebruikten we een krullen techniek wat de zeep een extra leuk effect geeft. De geur Giftige Appel maakt deze leuke zeep helemaal af!

Wat heb je nodig?

Voor 4 zepen

Aan de slag!

Neem een blokje witte zeep en rasp die zoals hieronder. Het liefst op de grove rasp zodat je wat dikkere slierten krijgt.

Verdeel deze krullen nu over de vormpjes in je mal zoals hieronder. Je mag ze best tot aan de rand doen. Maar als je er wat minder in wilt ook prima, het is helemaal aan jou!

Snijd nu de kristalheldere gietzeep in stukjes en smelt deze in de magnetron. Smelt deze op een niet te hoog wattage. Je kunt deze zeep beter wat langzamer smelten.

Als de zeep helemaal gesmolten is voeg je er 3 druppels groene kleurstof op waterbasis aan toe en roert dat goed door met een lepel of spatel tot er een egale kleur ontstaat.

Voeg nu de geurolie toe en roer ook dit weer goed door de zeep heen.

Laat de zeep nu afkoelen tot rond de 50°C. Als je dit niet zou doen en direct je zeep op de krullen giet dan smelten je krullen helemaal weg, dat zou zonde zijn.

Als je zeep op de juiste temperatuur is spuit je eerst de krullen in met alcohol. Daarna giet je de vormpjes vol zoals hieronder goed te zien is. Spuit tot slot nog even na met ene beetje alcohol voor een prachtig glad resultaat.

Laat de zeep nu uitharden en afkoelen. Als de zeep hard is en afgekoel kun je deze voorzichtig uit de mal halen.

Omdat kristalheldere zeep de neiging heeft heel snel te gaan zweten raden wij je aan, wanneer je de zeep niet gelijk wilt gebruiken of cadeau wilt geven, deze direct na het uit de mal halen te verpakken.

Hieronder een leuke verpakkingstip! Wij gebruikten transparante folie, die ook voor bloemen gebruikt wordt, een lintje en een leuke sticker!

Veel plezier met deze leuk bladzeep maken! Is het gelukt? Plaats je dan jouw mooie zeep in onze YouWish Membersclub op Facebook? Dan kan iedereen hem bewonderen!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: