Lavendel Limonade Lippenbalsem

Lavendel Limonade Lippenbalsem

Met name in de winter is het belangrijk om je lippen in goede conditie te houden. De lucht is vaak droog, door de verwarming in huis en de vaak droge lucht buiten, en je lippen hebben het zwaar. Met deze verzorgende lippenbalsem behoren velletjes en korstjes tot de verleden tijd. Ook weer een leuk cadeau-idee voor de feestdagen! Je maakt deze lippenbalsem heel eenvoudig zelf!

In de lippenbalsem zit avocado olie. Avocado olie is bekend om het vermogen om de huid te voeden zonder een vettig gevoel te geven. De vocht inbrengende en revitaliserende eigenschappen worden gebruikt voor zeer droge, grauwe, gevoelige of ontstoken huid en eczeem.

Kokosnootolie heeft eveneens vochtinbrengende eigenschappen. De toevoeging van Cera Bellina zorgt voor een prachtig gladde en luxe structuur. Bijenwas zorgt ervoor dat je lippenbalsem ‘hard’ wordt.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 12 buisjes. Wil je minder maken? Pas dan het recept aan. Maak je er bijvoorbeeld 6, deel dan het hele recept door 2.

Aan de slag!

Doe de avocado olie, de kokosnootolie, de bijenwas, de cera belina wax en de vitamine E olie in een pyrex maatbeker en smelt dit in de magnetron.

Voeg nu het micapoeder toe en roer dit goed door met een minigarde.

Voeg nu de smaakolie toe en roer ook dit weer goed door de gesmolten lippenbalsem.

Giet nu voorzichtig de lippenbalsem in de buisjes. Het is even een secuur werkje. Het geeft niks hoor als er wat naast het buisje komt, gewoon weghalen met een stukje keukenrolpapier.

Laat je lippenbalsem uitharden. Dat duurt meestal een halfuurtje tot een uurtje.

En dan…

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: