Lavendel Zeep

Lavendel Zeep

Lavendel, de geur van uitgestrekte velden met lavendel in Frankrijk. Vakantie, zomer, die geur wil je nog even vasthouden nu de zomer langzaam tot zijn einde komt. Daarnaast is lavendel een heerlijke ontspannende geur. Daarom maakten wij een lekkere shea butter zeep met lavendelgeur en laten we je zien hoe je zeepstempels ook kunt gebruiken voor je gietzeep.

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Snijd de shea butter gietzeep in stukjes en doe deze in een maatbeker. 105 gram per zeep. Smelt vervolgens de zeep in de magnetron zoals je dat gewend bent.

Als de zeep helemaal gesmolten is voeg je het micapoeder toe. Roer/Klop dit goed door je zeep zodat het goed gemengd is en je geen klontjes meer hebt. Zie je nog klontjes bovendrijven? Spuit er dan een beetje alcohol op en roer nogmaals goed door.

Wanneer de mica goed door de zeep is gemengd voeg je de geurolie toe. En ook dit roer je goed door de zeep heen zodat het goed vermengd is.

Giet nu de zeep in je mal.

Wanneer je de gewenste aantal zepen gegoten hebt spuit je de zeep af met alcohol om sop te voorkomen.

Laat de zeep nu uitharden en afkoelen.

Wanneer de zeep uitgehard en afgekoeld is kun je de zeep voorzichtig uit de mal halen.

De zeep ziet er zo al mooi uit en ruikt natuurlijk geweldig! Maar we gaan de zeep nog een beetje ‘opleuken’.

Doe wat donker lila micapoeder op een schoteltje of blaadje.

Druk nu de stempel zachtjes in de mica. Probeer alleen de lettertjes en de lavendel onder de mica te krijgen. Dus niet te hard drukken.

Druk nu de stempel zachtjes in de zeep. Probeer heel zachtjes steeds een beetje verder door te drukken. Maar probeer te voorkomen dat je te vér drukt. Probeer de stempel er niet helemaal in te drukken want dan heb je kans in gietzeep dat je de randen van de stempel terugziet in de zeep.

Haal de stempel weer voorzichtig uit je zeep en voila!

Omdat het hier gietzeep betreft is het wel zo verstandig om je zeep meteen te verpakken. Wij kozen voor transparante bloemenfolie. Daarna hebben we twee echte takjes lavendel, een stukje paarse jute en een labeltje gebruikt om het helemaal af te maken.

Veel plezier met het maken van dit recept! En deel vooral je foto’s via onze YouWish membersclub op Facebook!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: