Liefde voor Zeep

valentijnzeep-001

Over een paar weken is het Valentijnsdag! Dé dag van de liefde. Deze cold process zeep is natuurlijk de zeep voor Valentijnsdag! We gebruikten de geur Zomerliefde en de zeep ruikt zo lekker! In de zeep zijn hartjes van LCP zeep verwerkt en bovenop ook.

Wat heb je nodig?

Voor een zeep van circa 1100 gram:

Aan de slag!

We maken vooraf de hartjes die we in de zeep gaan verwerken. Dit kun je bijvoorbeeld al een dag vantevoren doen. Smelt hiervoor wat LCP gietzeep en giet de staaf helemaal vol. Giet ook wat hartjes in de gewone hartjes mal. Dit kan je natuurlijk naar eigen idee doen. Maar wij goten 10 rode en 10 zwarte hartjes.

valentijnzeep-002

Snijd de staaf op lengte van de siliconen cake mal. De stukjes die je overhoudt kun je in kleine hartjes snijden en die later ook weer op de top van de zeep gebruiken zoals wij hebben gedaan in het midden bovenop.

Voor je verder gaat

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Maak eerst je loog aan door de sodium hydroxide bij het water te doen en dit goed te roeren totdat het opgelost is. Zet dit nu aan de kant om af te laten koelen.

Doe nu alle vloeibare olie en palmolie in een maatbeker en verwarm dit in de magnetron in circa 3 minuutjes op 750 watt. Doe nu de harde boters zoals de kokosnootolie en de cacao boter in een grote kom.

valentijnzeep-003

Als de olie warm is giet je deze over de boter in de kom heen en onder af en toe roeren laat je de harde boters in de olie smelten.

valentijnzeep-007

valentijnzeep-004

Wanneer je loog en olie op de juiste temperatuur zijn (zo tussen de 40 en 50 graden Celsius) voeg je de titanium dioxide bij het loog en roert dit goed door.

valentijnzeep-008

Doe vervolgens de loog bij je olie en roer dit er eerst zachtjes met een garde doorheen.

valentijnzeep-011

valentijnzeep-005

Vervolgens breng je de zeep naar een lichte trace, ongeveer vladikte. Niet te vloeibaar want dan is het straks lastig om je hartstaafjes ‘erop’ te leggen.

valentijnzeep-009

Voeg daarna de geurolie toe en roer dit met de garde goed door.

valentijnzeep-012

Dan gieten we een laagje van ongeveer 1 á 2 cm in de mal.

valentijnzeep-006

Leg nu het eerste hart staafje (in ons geval de zwarte) in de zeep. Doe het voorzichtig zodat je deze mooi recht op de zeep kunt leggen.

valentijnzeep-010

Giet nu weer voorzichtig een laagje zeep op de vorige en het staafje.

Leg vervolgens op deze nieuwe laag het rode staafje.

valentijnzeep-013

Giet nu de mal vol met de rest van je zeepmengsel.

valentijnzeep-014

Nu gaan we de hartjes in de top steken. Doe dit rustig en met beleid zodat ze mooi recht komen te staan. Zoals je op de foto hierboven kunt zien heb ik streepjes staan precies daar waar ik later de zeep snijd. Zo wet ik precies waar de hartjes moeten komen.

valentijnzeep-015

valentijnzeep-016

Wij sprenkelden nog wat rode jojoba korreltjes over de top voor extra decoratie.

Laat nu de zeep 24 tot 48 uur in de mal uitharden. Als de zeep hard is kun je deze voorzichtig uit de mal halen en snijden.

Laat nu je zeep zo’n zes weken rijpen daarna is je zeep klaar voor gebruik!

En dan…

.. de ultieme liefde voor zeep!

.. de ultieme liefde voor zeep!

Alle ingrediënten voor deze zeep vindt u uiteraard bij YouWish: www.youwish.nl

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: