Love & Kisses Valentijns Zeep

Love & Kisses Valentijns Zeep

Valentijnszeep-01

14 februari aanstaande is het weer zover: Valentijnsdag. Het is nú het moment om je ambachtelijke zeep voor Valentijnsdag te maken. Wij hebben een recept voor je voor een leuke, lekkere Valentijnszeep met onze spiksplinternieuwe siliconen gietmal!

Wat heb je nodig?

Voor een zeep van circa 1275 gram

Voor je verder gaat

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

Maak de dag voordat je deze zeep gaat maken eerst de lipjes en de hartjes. Smelt hiervoor wat gietzeep en meng dit met tomatenrode glycerine kleurstof. Wij maakten twee hartenstaafjes en 15 lipjes. Uiteraard kun je hier zelf een beetje mee variëren.

De volgende dag maken we de ambachtelijke zeep:

Maak allereerst je loog aan. LET OP: Doe altijd de sodium hydroxide bij je water en NOOIT andersom! Zet je loog vervolgens aan de kant en laat het langzaam afkoelen.

Doe het micapoeder in een bakje met wat zoete amandelolie en roer dit met een mini garde goed door elkaar zodat het goed vermengd is.

Warm alle vloeibare olie op in de magnetron en doe dit in een grote (beslag)kom en doe daar de harde oliën en boters in en roer dit goed door totdat de boters helemaal gesmolten zijn.

Valentijnszeep-02

Als je oliemengsel ongeveer rond de 35 á 40 graden is en je loog zo rond de 45 á 50 graden kun je je loog bij je oliemengsel doen.

Valentijnszeep-03

Roer langzaam met de garde zodat het goed vermengd raakt. Gebruik nu je staafmixer en breng je zeepmengsel tot een lichte trace. Ongeveer zo vloeibaar als tussen melk en vla in.

Valentijnszeep-04

Voeg nu de zoete amandelolie met mica poeder toe en roer dit eerst met de garde goed door. Gebruik daarna even heel kort de staafmixer zodat je zeker weet dat je kleurstof goed vermengd is en je geen klontjes mica hebt.

Voeg nu 2 eetlepels rode jojoba korrels toe en roer ook dit met de garde weer goed door.

Valentijnszeep-05

Valentijnszeep-06

Tot slot voegen we de geurolie toe en roeren ook deze met de garde weer goed door het zeepmengsel.

Valentijnszeep-07

Giet nu een laagje van circa 2 á 3 cm in je mal.

Valentijnszeep-08

TIP: Zie je de streepjes op de mal? Dit is precies de afstand van mijn zeepsnijder. Zo weet ik straks precies waar de zeep gesneden wordt. ZO weet ik ook precies waar ik op het eind mijn lipjes ga plaatsen.

Plaats nu de eerste hartjesstaaf in de zeep met het puntje naar beneden. Probeer het hartje zo goed mogelijk in het midden te leggen. Uit ervaring weet ik dat dat niet altijd meevalt.

Valentijnszeep-09

Giet nu weer een laagje van je zeepmengsel over je hartje. En leg daar vervolgens het tweede hartjesstaafje, opnieuw in het midden, in/op. Giet vervolgens de hele mal vol.

Wanneer de zeep al wat lobbiger is geworden kun je met een lepel de zijkanten ‘aandrukken’ zoals hieronder.

Valentijnszeep-10

Daarna zet je de lipjes in je zeep zoals hieronder.

Valentijnszeep-11

Laat nu je zeep minstens 24 uur uitharden.

Als de zeep hard genoeg is om uit de mal te halen dan snij je de zeep daarna in gelijke zepen.

En dan…….

Met een leuke Love stempel maakten wij onze zeep helemaal af! Happy Valentine!

Met een leuke Love stempel maakten wij onze zeep helemaal af! Happy Valentine!

Uiteraard vind je alle ingrediënten voor deze lekkere Valentijnszeep in de winkel van YouWish Zeep: www.youwish.nl

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: