Luxe Kerstboom Bommetjes

kerstboom-bad-bruid-001

Nog op zoek naar leuke kerstkadootjes voor je familie, vrienden en/of collega’s? Dan is dit zeker een aanrader: Luxe kerstboom bommetjes met jojoba olie. Deze badbruis is echt een heerlijke traktatie in bad. We hebben gekozen voor de geur Bonsai zodat ze ook nog steeds lekker zijn na de kerst!

De suikerparels als ‘kerstballetjes’ lijkt het net een echte kerstboom!

Wat heb je nodig?

Voor 8 badbruis boompjes:

Aan de slag!

Doe de citroenzuur, sodium bicarbonaat en het epsom zout in een grote beslagkom en roer dit goed door met een lepel of gewoon met je handen.

Badbruis - Kerst

Voeg als alles goed vermengd is de jojoba olie toe. Jojoba olie is een hele luxe olie. Het is wat duurder maar deze olie is zo verzorgend! Echt een traktatie voor de huid!

Meng ook dit weer goed door elkaar.

kerst badbruis

Voeg nu de kleurstof toe. Deze kleurstof is speciaal voor het gebruik in badbruis en je hebt niet zoveel nodig. Vermeng ook dit weer goed met je handen door het mengsel.

kerstboom-bad-bruis-004

Voeg nu de geurolie toe. In badbruis heb je minder nodig dan in zeep. Vermeng ook dit goed met je handen. Heb je nagellak op dan raden we je aan om handschoene te dragen de geurolie kan je nagellak aantasten.

Spuit vervolgens, tijdens het kneden wat toverhazelaar spray toe. Doe dit heel gedoseerd, 1 spray per keer en direct vermengen. Het beste is om met je handen te mengen. Zodra je het mengsel kunt samenknijpen en het aan elkaar blijft zitten is je badbruis in orde. Voor de toverhazelaarspray is geen hoeveelheid aan te geven, dit verschilt heel erg. Dit hangt namelijk nauw samen met de luchtvochtigheid bij jou in huis. Dit gebruik je namelijk om je badbruis te ‘binden’. Hoe droger de lucht hoe meer spray je nodig zult hebben en hoe vochtiger de lucht des te minder spray heb je nodig. Daarom adviseren we het zeer gedoseerd te gebruiken. Als je teveel gebruikt dan zal je badbruis gaan ‘rijzen’.  Als het in de mal zit zal het gaan opzetten. Gebruik je te weinig dan zal je badbruis barsten als je het uit de mal haalt. Het komt dus best nauw. Kwestie van zelf een beetje uittesten.

kerstboom-bad-bruis-005

Optioneel: Als je de kerstballetjes in je kerstboompje wil dan leg je nu wat suikerparels in de kerstboom 2 mal. Daar zitten al uitsprainkjes voor in de mal. heel eenvoudig om daar even een paar pareltjes in te leggen en het geeft zo’n lief effect!

kerstboom-bad-bruis-006

Doe nu je badbruismengsel in de mal(len). Druk dit heel erg goed aan!!

kerstboom-bad-bruis-007

Laat nu de kerstboompjes eventjes 5 á 10 minuutjes uitharden

kerstboom-bad-bruis-008

Keer ze vervolgens op je hand om en je zult merken dat ze veelal zelf uit de mal vallen. Leg ze nu eventjes op een siliconen mat om ze te laten uitharden en drogen.

kerstboom-bad-bruis-009

En dan….

Is je badbruis al klaar!!

Is je badbruis al klaar!!

Verpallingsidee: een cellofaan zijvouwzakje met lintje en een kerstbelletje eraan.

Verpakkingsidee: een cellofaan zijvouwzakje met lintje en een kerstbelletje eraan.

Alle ingrediënten voor deze kerstboompjes vindt u uiteraard bij YouWish: www.youwish.nl

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: