Maak je eerste relaxte CP Zeep – Deel 2

Maak je eerste relaxte CP Zeep – Deel 2

Vandaag deel 2 van onze eerste CP zeep. Vandaag is de dag dat we de zeep uit de mal gaan halen! Daarna gaan we de zeep snijden en voorzien van een leuke stempel.

Na 24 uur is het tijd om je zeep voorzichtig uit de mal te halen. Voel je wanneer je onder op de mal drukt dat de zeep nog zacht is? Laat dan je zeep nog 24 uur in de mal zitten. Bij het door ons gebruikte recept zal dit niet zo snel gebeuren omdat dit recept voor een goede harde zeep zorgt. Een ideaal recept voor beginners.

Haal voorzichtig de zeep uit je mal. Wat is ie mooi he?!

Zie je dat CP zeep er heel anders uitziet dan de MP zeep die je gewend bent? Rustieker, ambachtelijker.

Nu gaan we de zeep snijden. Neem hiervoor een goed scherp mes. Er zijn speciale zeepmessen voor verkrijgbaar. Je kunt een recht mes nemen of een kartelmes. Wij gebruiken nu een gewoon recht zeepmes omdat we de zeep nog willen stempelen en dat wordt wat lastig als de zeep gekarteld is.

Als het goed is heb je zo rond de 9 á 10 stukken zeep.

Het beste is eigenlijk om de zeep nu opnieuw één of twee dagen te laten staan. De zeep hard dan verder uit. Wanneer de zeep harder is kun je makkelijker en mooier de zeep stempelen.

Als de zeep hard genoeg is om te stempelen druk je zachtjes met de palm van je hand de zeepstempel in de zeep op de door jou gewenste plek.

Binnenkort is deze stempel ook bij ons verkrijgbaar. We hebben wel al andere Kudos stempels in ons assortiment.

En zo heb je de prachtigste zelfgemaakt zeep! Je hebt het gedaan! Hoe voelt dat nou je eerste zeep batch? Neem maar van mij aan dat er nog vele zullen volgen!

Het is wel zaak dat je de zeep nu 4-6 weken laat uitharden en het verzepingsproces zin gang laat gaan. Pas na 4-6 weken is de zeep veilig te gebruiken. Tot die tijd zit er nog steeds giftige stoffen in en is het slecht voor je huid. Ok de PH waarde is nog niet goed, dat is allemaal na 6 weken in orde.

Tja, CP zeepmaken draait allemaal om geduld!

Toch zijn ze leuk geworden hè?

Deel op facebook jouw eerste ervaringen met CP zeep of stel daar je verdere vragen die je mocht hebben! Je vindt ons hier: http://www.facebook.com/YouWishZeep

Lees hier Deel 1 van deze blog terug: Maak je eerste relaxte Cold Process Zeep

Volg:

3 Reacties

  1. 6 augustus 2015 / 11:07

    Hallootjes 🙂 Ik ben op zoek naar wat meer informatie over natrium hydroxide om zeep te maken. Ik vraag me af waar het precies vandaan komt en of het een natuurlijk product is. Misschien is het een simpele vraag, maar ik ben helemaal niet wetenschappelijk aangelegd… Hartstikke bedankt voor de hulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: