Maak je eigen zeepjes (met kant-en-klare zeep)

In deze blog zullen wij u laten zien dat u op een heel simpele manier een leuk kadootje kunt maken. Bijvoorbeeld voor een huwelijk of geboorte, of gewoon zomaar.

Wat heeft u nodig:

Werkwijze

Snijd de kant-en-klare zeep (gegeurd én gekleurd) in kleine blokjes. En doe deze in een plastic maatbeker (foto 1.)

Foto 1

Zet het pannetje in een steelpannetje water dat inmiddels gekookt heeft. Au bain marie noemen we dat. Doe over de maatbeker een stukje aluminium folie. Dit is om te voorkomen dat er tijdens het smelten telkens een velletje op de zeep komt (foto 2.)

Foto 2

Wacht tot de zeepblokjes volledig gesmolten zijn, hoe meer zeep des te langer dat duurt. Wanneer de blokjes volledig gesmolten zijn roert u heel langzaam met een houten lepel de gesmolten zeep door. Het is belangrijk dat u dit niet te snel doet anders krijgt u sopvorming (foto 3.)

Foto 3

Giet vervolgens de gesmolten zeep in uw gietmal. Wij hebben gekozen voor een gietmal met kleine hartjes. Giet langzaam zodat u zo min mogelijkm belletjes op de zeep krijgt (foto 4).

Foto 4

Zit er toch wat sop of belletjes op uw zeep? Geen paniek, spuit u er dan wat alcohol op zodat de zeep prachtig glad zal uitharden (foto 5)

Foto 5

Laat de gietmal met zeep rustig staan, niet tussentijds bewegen en niet laten uitharden in de koelkast. Doet dat wel dan heeft u kans dat de zeep gaat zweten. Daarover in latere blogjes meer. (foto 6)

Foto 6

Wanneer uw zeepjes hard zijn kunt u ze zachtjes uit de vorm drukken. En bijvoorbeeld in een organzazakje kado doen. Succes verzekerd!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: