Mica poeder! Wit of transparant?

Mica poeder! Wit of transparant?

mica-poeder-01

Je vraagt je wellicht af wat we met deze titel bedoelen! Maar eigenlijk is het heel simpel: met deze blog willen we je laten zien wat een enorm verschil het geeft of je mica poeder gebruikt in witte zeep of wanneer je het gebruikt in transparante zeep.

Bij de transparante zeepbasis denk je misschien ook aan transparante zeep maar dat hoeft helemaal niet. Lees in deze blog hoe mooi mica tot zijn recht komt in transparante zeepbasis.

We zullen je in de blog op een eenvoudige manier laten zien hoe mica poeder werkt en wat het verschil is tussen gebruik in verschillende MP zeepbasis.

De meeste mica’s werken prima in MP zeep. Voeg simpelweg een klein beetje mica poeder toe aan je zeepbasis en roer/klop dit met een (mini)garde goed door. Drijven er ‘mica klontjes’ boven? Niet erg! Gewoon een beetje alcohol spuiten en je zult zien dat ze openbarsten en je weg kunt roeren/kloppen.

Wij adviseren ongeveer een halve theelepel te gebruiken per 450 gram zeep.

In welke zeepbasis kun je de mica het beste gebruiken? Dat hangt een beetje af van het effect dat je wilt. Wil je een zacht pastel kleurtje met een parelmoer effect dan kun je het beste een witte zeepbasis gebruiken maar ben je op zoek naar het ‘wauw’-effect dan kun je het beste transparante zeep gebruiken.

Neem bijvoorbeeld de Glanzend perzik mica.

mica-poeder-02

Op de foto zie je links Glanzend Perzik mica gebruikt in witte zeepbasis en rechts zie je dezelfde mica gebruikt in transparante zeepbasis. Zie je het verschil?

In witte zeep krijg je een zachte parelmoer perzikkleur terwijl je met dezelfde hoeveelheid mica in transparante zeep een prachtige perzikkleur met schitterende parelmoer krijgt.

Nog een voorbeeld: Vintage Grijs mica:

vintage-grijs

Links is de Vintage Grijs gebruikt in witte zeep en rechts dezelfde hoeveelheid mica gebruikt in transparante zeepbasis. Een prachtig parelmoereffect is het resultaat!

Nog één voorbeeldje: Goud mica poeder:

mica-goud

Hier is het effect wel heel duidelijk hè? Links de goud mica in witte zeep en rechts de goud mica in transparante zeep. Dit is net echt goud!

Je vraagt je misschien af waardoor dit nu komt? Mica heeft licht nodig om zo mooi te schitteren. Omdat witte zeepbasis titanium dioxide bevat(natuurlijke witmaker) kan de mica niet reflecteren in de zeep. Doordat transparante zeepbasis geen kleurstof bevat kan de mica prachtig tot zijn recht komen.

Probeer het zelf maar eens uit, je zult versteld staan van het verschil!

Wij hebben een groot assortiment mica poeders. Je vindt ze hier!

Volg:

3 Reacties

 1. bouchien
  15 juni 2013 / 09:20

  goede morgen ,

  ik heb even een vraag, het oplossen van mica poeder gaat erg moeilijk, zowel in gietzeep als in CP zeep, heb jij er een goede tip, zodat het goed opgelost is in de zeep.

  Bouchien

  • 15 juni 2013 / 09:25

   Beste Bouchien, goed ‘kloppen’ met een garde of mini garde, beetje alcohol spuiten en nogmaals goed roeren. Ook kun je het eerst oplossen in een beetje glycerine wanneer je het gebruikt in MP of in een beetje olie als je het in cp zeep gaat gebruiken.

   ~Esther

 2. Hanneke
  22 januari 2019 / 14:26

  Hallo ,
  Graag zou ik willen weten wanneer ik mijn zeep kan kleuren met micapoeder tijdens het hp proces.
  Moet dit na de glycerinefase ( uit de oven) net als anders met pigmentkleurstof of moet dit voordat mijn cp zeep de oven ingaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: