Moederliefde

Moederliefde

13 Mei dan is het Moederdag. Wij maakten een aantal leuke zeepprojectjes met dit thema. Juist jij als zeepmaker wilt toch graag je moeder een prachtige zelfgemaakt stuk zeep kado geven?! Vandaag gaan we mooie harten zeep maken met loofah en maanzaadjes. Wist je dat al dat je maanzaadjes ook prima als scrub kunt gebruiken?

Wat heb je nodig?

Voor 2 zeepjes:

Aan de slag!

Smelt eerst 80 gram basiszeep zoals je dat gewend bent. Wanneer de zeep volledig gesmolten is  roer je er eerst de geurolie door. Gebruik ongeveer 3ml. Roer het goed door en voeg vervolgens de loofah of de maanzaadjes toe. Net waar jij voor kiest. Roer dit alles goed door. [foto 1+2]

Moederdag Hartjes Zeep

Foto 1

 

Moederdag Hartjes Zeep

Foto 2

Wanneer alles goed is doorgeroerd vul je de mal tot de helft en sprayt dan wat alcohol. [foto 3]

Moederdag Hartjes Zeep

Foto 3

Laat dit laagje uitharden tot er een mooi dik velletje opzit. Smelt vervolgens de andere helft van de basiszeep olijfolie. Wanneer dit gesmolten is voeg je wat super wit parelmoer(voor de loofah zeepjes) of licht goud(voor de maanzaad zeepjes) mica poeder toe en roert dit met de minigarde stevig door. eventueel schuim dat ontstaat spuit je weg met een beetje alcohol.

Voeg daarna geurolie toe en roer dit goed door. Wij gebruikten Frisse Bamboe dat geeft een heerlijke frisse natuurgeur aan de zeep dit past bij deze puur natuur ingrediënten. Alleen het beste voor je moeder!

laat de zeep vervolgens afkoelen tot onder de 50 graden celsius. Spuit dan nog een beetje alcohol op je eerder gegoten laagje. Wanneer de zeep voldoende is afgekoeld mag je het op je eerdere laagje zeep gieten tot je mal vol is. Spuit tot slot nog wat alcohol op de zeep om schuim te voorkomen.  [foto 4]

 

Moederdag

Foto 4

Nu is het wachten totdat beide laagjes goed genoeg uitgehard zijn. Dat duurt zo ongeveer 1,5 á 2 uur.

In de tussentijd wat feitjes en weetjes over Loofah en Maanzaad nu we toch aan het wachten zijn…

Loofah

Een loofah is de gedroogde vrucht van Luffa Aegypticaca. De vezels van de gedroogde vrucht worden gebruikt als een spons. De ruwe textuur maakt dit tot een goed middel voor het scrubben van het gezicht en lichaam. De loofah planten worden in vele landen gekweekt en naast natuurlijke sponsen wordt er ook voedsel mee bereid.

Maanzaad

Maanzaad of blauwmaanzaad is de populaire naam voor het zaad uit de maanbol van de slaapbol. De bol is een doosvrucht. Voor het telen van blauwmaanzaad worden rassen gebruikt met een laag gehalte aan opiaten. De bol vormt zich na de bloei uit het vruchtbeginsel van de bloem en krijgt als het zaad rijp is openingen (poriën) onder een soort hoedje. Het hoedje is een overblijfsel van de stempelschijf. Als de steel bijvoorbeeld door de wind flink bewogen wordt, wordt het inmiddels droge zaad uit de bol geslingerd.

Maanzaad wordt (net als sesamzaad) vooral gebruikt op brood en broodjes door voor het bakken het deeg in een bak met zaad te duwen of het zaad er overheen te strooien maar maanzaad kan ook prima gebruikt worden als natuurlijke scrub. Het voelt zelfs heerlijk aan deze natuurlijke scrubmethode.

En dan…..

Dan is het tijd om je zeep uit de mal te halen en kijk eens wat een schitterende natuurlijke zeep er tevoorschijn komt! Een prachtig kado voor jouw lieve moeder!

Geen zin om ze zelf te maken? Je kunt ze bij ons ook zelf kopen. Je vindt ze hier!

Volg:

6 Reacties

 1. jeanine
  6 mei 2012 / 05:32

  wat een ontzettende leuke zeepjes zeg. Even een vraagje over dat mica poeder, dat roer je dan gewoon een beetje door de gietzeep heen.
  Ik gebruik nu kleurstof op waterbasis, maar dan kan je dit niet maken volgens mij toch.

  groetjes jeanine

  • 6 mei 2012 / 07:37

   Beste Jeanine,
   In principe kun je alle kleurstof gebruiken maar dan krijg je geen parelmoereffect zeg maar. Ja mica poeder kun je direct in de zeep doen en dan met een mini garde goed opkloppen zodat je geen klontjes krijgt. Of je doet het in een beetje vloeibare glycerine of de geurolie die je gaat gebruiken dan roer je het daarna door je zeep.

   ~Esther~

 2. Linda
  19 juni 2012 / 13:39

  Om verliefd op te worden 🙂
  Ik zou deze graag eens maken maar dan met de basiszeep sheabutter,kan dat ook?
  Zo ja is dan 150 gr dan ook voldoende? ik wil dit voor het eerst proberen,en om nu gelijk een 500 gr stuk te bestellen vind ik wat zonde.

  Groetjes

  Linda

  • 19 juni 2012 / 13:44

   Beste Linda,
   In principe kun je elke zeep gebruiken alleen de shea butter is niet doorzichtig… je ziet de zaadjes dan minder goed als in de olijfolie zeep omdat die licht transparant is.
   150 gram kan ook alleen kun je de mal dan waarschijnlijk niet helemaal vullen…

   ~Esther~

 3. Linda
  19 juni 2012 / 13:57

  Dank je Esther voor weer een duidelijk antwoord 🙂 en ook weer zo snel.
  Ik weet voldoende

  groetjes

  Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: