Scrub Spons en zeep in één!

Scrub Spons en zeep in één!

Zondag 13 mei 2012 is het weer moederdag. Natuurlijk wil je als zeepmaker je moeder een leuke, originele zeep kado geven. Wij hebben een leuk idee voor jouw moeder; een zeep die vastzit aan een lekkere zachte scrubspons! eenvoudig zelf te maken en succes verzekerd! Wij gebruikten Sheabutter zeepbasis om de zeep nóg verzorgender te maken.

Wat heb je nodig?

Voor 1 zeep:

Aan de slag!

Smelt de shea butter basis zeep zoals je gewend bent. Dat mag in de magnetron maar ook au-bain-marie. Net wat jij het prettigste vindt. Wanneer de zeep helemaal gesmolten is voeg je een paar druppels kleurstof op glycerine basis toe. Onze voorkeur gaat uit naar deze kleurstof omdat deze geen water bevat. Het zorgt er dus voor dat je zeep minder snel gaat zweten.

Roer de kleurstof goed door en voeg vervolgens wat geurolie toe. In dit geval circa 3ml (één druppelaar/pipetje). Roer ook dit goed door en giet het in je mal. Spuit vervolgens wat alcohol om alle belletjes weg te spuiten. [foto 1+2]

Foto 1

Foto 2

Pak vervolgens je spons en duw die zachtjes in de zeep. Liefst zo ver mogelijk. [foto 3]

Foto 3

Nu wachten totdat je zeep helemaal uitgehard is. Laat de zeep goed uitharden dan is de zeep er het gemakkelijkste uit te halen.

Shea Butter

Ondertussen even wat meer informatie over Shea Butter. Dan begrijp je ook waarom we juist voor deze zeep basis kozen.

Shea Butter of Shea BoterShea Butter is een soort boter die al honderden jaren bekend staat om zijn vele gunstige eigenschappen voor het lichaam. Shea Butter wordt gewonnen uit noten die alleen in Afrika groeien en was daardoor lange tijd onbekend in de Westerse wereld. In Afrika wordt Shea Butter echter al honderden jaren gebruikt om vele huidkwaaltjes op te lossen.

Shea butter bevat een zeer hoge dosis van vetzuren, vitamine A en E en kaneelzuur, dat een natuurlijke stof is die de huid tegen UV-stralen beschermt. Vanwege alle goede voedingsstoffen die er in Shea Butter zitten, is Shea Butter geschikt om de huid te hydrateren, de bloedsomloop te verbeteren, de bloedcirculatie te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen.

En omdat je je moeder het allerbeste gunt gebruikten wij dus de Shea Butter zeep basis!

En dan nu: De zeep uit de mal halen!

Het Eindresultaat!

Prachtige zepen mét spons: speciaal voor jouw moeder!

Geen tijd of zin om het zelf te maken? Dan kunt u ze hier eenvoudig bestellen: http://www.youwish.nl/zeep-en-scrubspons-in-een.html

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: