Shea Butter Strand Zeep

Shea Butter Strand Zeep

De zomer is écht begonnen in Nederland. Niet alleen qua datum maar ook qua weer. Deze week beloofd een warme zomerweek te worden. Deze strandzeepjes brengt je alvast in zomerstemming!

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Voor deze zeep maken we eerst de strandfiguurtjes. Verdeel ongeveer 60 gram gietzeep over 2 maatbekers en smelt de zeep in de magnetron.

Spuit nu de gietmal ondertussen even in met wat alcohol. Dit helpt om de details mooi te gieten. Vaak krijg je (lucht)belletjes in details wanneer je van tevoren wat alcohol spuit kun je dat voorkomen.

Doe wanneer de zeep helemaal gesmolten is in de ene maatbeker de blauwe kleurstof en in de andere maatbeker de huidskleur. Roer dit met een mini garde goed door de zeep. Je mag geen klontjes meer hebben.

Zorg dat je zeep afgekoeld is tot onder de 50°C. Giet dan met beide maatbekers tegelijk 6 figuurtjes van je malletje vol.

Spuit nu weer wat alcohol zodat de belletjes weg zijn.

Laat deze zeepjes nu eerst uitharden. Neem in de tussentijd een lekkere kop koffie, of thee.

Als je zeepjes uitgehard zijn haal je ze voorzichtig uit de mal en legt ze apart.

Doe nu 500 gram shea butter gietzeep in een maatbeker en smelt dit zoals je gewend bent. Als het helemaal gesmolten is doe je de sneeuwwitte mica erbij en roert dit goed door.

Voeg vervolgens de geurolie toe en roer dit ook goed door. Giet nu de zeep in de siliconen gietmal met 6 vierkanten máár giet de mallen maar voor de helft vol.

Spuit af met een beetje alcohol zodat je zeep mooi glad uithardt. De overgebleven shea butter zeep zet je even aan de kant.

Laat deze laag helemaal uitharden. Als de zeep hard is smelt je de overgebleven shea butter zeep nog een keer. Spuit je eerste laag in met alcohol. Laat je shea butter zeep afkoelen tot onder de 55°C.

Giet nu een klein laagje bovenop je eerdere laag en druk hier zachtjes je eerder gegoten strandfiguurtjes in zoals hieronder.

Spuit tot slot weer wat alcohol en laat de zeep vervolgens helemaal uitharden.

Als de zeep helemaal uitgehard is kun je deze voorzichtig uit de mal halen.

Omdat het hier gietzeep betreft en deze in de open lucht gaat zweten hebben wij de zeep als volgt verpakt. De zeep zit verpakt in bloemenfolie. Een lichtblauw lintje met een kraft labeltje eromheen en….. klaar!!

Heel veel plezier met het maken van deze zeep!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: