Spookachtig Leuk!

Spookachtig Leuk!

halloween-soap-001

Op woensdag 31 oktober is het Halloween. Een feest dat oorspronkelijk uit Amerika is overgewaaid naar Nederland. In Amerika gaan kindjes langs de deur om ‘trick or treat’ te roepen. Ze krijgen dan, net als bij ons met Sint Maarten, snoepjes. In Nederland wordt er op sommige plekken iets aan gedaan. Wij vinden het leuk om in elk geval wat leuke Halloween zeepjes te maken.

Wat heb je nodig?

Voor zes spookjes gastenzeepjes:

Aan de slag!

Neem ca. 25 gram van de transparante zeepbasis en smelt die als eerste. Wanneer dat gesmolten is voeg je een druppel of 2 van de zwarte kleurstof toe. Roer dit goed door. Voeg vervolgens een beetje zilver glitter toe en roer ook dit goed door.

Roer de kleurstof en glitter goed door de zeep

Zuig vervolgens met het precisiespuitje wat zeep op en spuit dit langzaam in de oogjes en de mond van de spookjesmal. [zie foto hieronder]

Spuit vervolgens wat alcohol.

Smelt de resterende zeep zoals je gewend bent. Als ook deze gesmolten is voeg je een klein beetje super wit parelmoer kleurstof toe. Roer dit met een garde goed door. Voeg vervolgens ongeveer 3ml Bubblegum geurolie toe. Omdat deze geurolie vanille bevat is het aan te raden om onze Vanille Kleur Stabilisator te gebruiken. Dit voorkomt dat je zeep bruin verkleurd door de vanille. Gebruik ook daar ca. 3ml van. Roer dit goed door. Voeg daarna nog een theelepel zilver glitter toe en roer ook dit goed door.

Laat vervolgens de zeep afkoelen tot rond de 50 graden Celsius. Blijf ondertussen de zeep zachtjes roeren zodat zich geen velletje vormt.

Als de zeep voldoende is afgekoeld spuit je eerst nog wat alcohol op je eerdere laagje. Dit bevordert de hechting van de laagjes zeep. Giet vervolgens de mal vol zoals hieronder en spuit wederom wat alcohol zodat de onderkant van je zeepjes mooi glad opdroogt.

Nu wacht je ongeveer 2 á 3 uur en dan kun je de zeepjes uit de mal halen. Je hebt bij deze mal wel wat meer kracht nodig omdat ze van behoorlijk stevig plastic zijn gemaakt. Maar doe het zachtjes en rustig en wacht tot zich langzaam wat lucht tussen de zeepjes en je mal vormt. Dan komt het zeepjes makkelijker los. Hoe harder je zeepje hoe gemakkelijker je het uit de mal kunt halen.

En dan….

Spookachtig leuke zeepjes!!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: