Starry Starry Night

Starry Starry Night

Eindejaarszeep-001

Nog maar 9 weken! Echt nog maar 9 weken en dan is het 2016! Als je dus nog lekkere ambachtelijke zeep wilt maken dan is nú het moment! Wij maakten een lekkere zeep met ingesloten sterren en een verrukkelijke champagne geur, perfect voor de feestdagen!

Wat heb je nodig?

Voor je verdergaat!

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

De avond voordat je deze zeep gaat maken maak je de sterren. Smelt hiervoor 2x 130 gram LCP transparant in de magnetron. Ondertussen zet je de gietmal in elkaar. Zorg ervoor dat je de randen goed vastdrukt zodat de mal niet kan gaan lekken. Zet je mal(len) vervolgens in een diepe (maat)beker.

Eindejaarszeep-002

Wanneer de zeep volledig gesmolten is voeg je het micapoeder en de glitter toe en roert dit met een garde goed door elkaar. Geuren doen we deze zeep niet. Giet u de zeep in de mal en laat deze uitharden. Herhaal nog een keer voor de tweede ster staaf.

De zwarte zeep maken we volgens de huiskamertemperatuur methode. Doe hiervoor alle boters en olie in een grote (beslag)kom. Maak vervolgens je loog aan (voorzichtig!!) en giet dit er direct na het maken bij.

Eindejaarszeep-004

Roer dit alles zachtjes met een garde door doe dit om de paar minuten totdat alles volledig gesmolten is.

Ondertussen maken we de kleurstof aan. Doe het actieve koolpoeder in een klein scheutje canola olie of zoete amandelolie en roer dit met een minigarde heel goed door elkaar.

Eindejaarszeep-005

Wanneer alle olie goed gesmolten is brengen we het mengsel met een staafmixer tot een lichte tot matige trace. (vla dikte)

Eindejaarszeep-006

Doe nu de kleurstof bij je zeepmengsel en roer dit goed door met een garde. Gebruik daarna even kort de staafmixer zodat je er van verzekerd bent dat alles goed vermengd is.

Eindejaarszeep-007

Eindejaarszeep-008

Voeg nu de champagne geurolie toe en roer dit zachtjes met een garde door de zeep.

Giet nu een laagje van circa 1 á 1,5 cm in de gietmal. En leg hier één van je sterren staven zachtjes in. Wij legden hem schuin maar je kunt hem ook recht erin leggen natuurlijk.

Eindejaarszeep-009

Giet nu opnieuw een zwart laagje en leg de tweede staaf precies omgekeerd als de vorige in je zeep.

Eindejaarszeep-010

Giet nu de mal helemaal tot de top vol. Schep het laatste uit de kom bovenop de mal zoals hieronder. (een beetje kliederen is niet erg!)

Eindejaarszeep-011

Pak nu een grote lepel en druk zachtjes aan de kanten de zeep naar het midden met de bolle kant van de lepel. Doe dit aan beide zijden.

Eindejaarszeep-012

Leg nu bovenop een mooi patroontje van de zilverkleurige parels. Let wel op de gedeeltes waar je later gaat snijden want door een suikerparel snijd het erg lastig. Daarom hebben wij ‘snijstreepjes’ staan op de mal.

Strooi vervolgens nog wat zilverglitter over de zeep voor een extra feestelijk effect.

Eindejaarszeep-013

Laat nu de zeep minstens 24 uur uitharden. Wanneer de zeep na die 24 uur hard genoeg is kun je het uit de mal halen en snijden.

Laat de zeep vervolgens een uurtje of drie á vier beetje uitharden en dan kunnen we de zeep als volgt stempelen.

Doe een beetje zilverkleurig micapoeder op een velletje papier.

Eindejaarszeep-014

Doop uw stempel in het micapoeder en stempel de zeep op het lege gedeelte boven de sterren.

Eindejaarszeep-015

Eindejaarszeep-016

En dan…

Heb je het perfecte kado voor de feestdagen!
Eindejaarszeep-017

Volg:

2 Reacties

 1. Francis
  21 februari 2016 / 13:34

  Wat een heerlijke CP zeeprecepten. Ik neem aan dat je van deze zeep recepten ook HP zeep van kan maken.wil nooit 6 weken wachten ☺️

  • 21 februari 2016 / 13:37

   Beste Francis,
   Dat durf ik niet te zeggen daar heb ik nog geen ervaring mee. Vraag me ook af of dat wil met gietzeep erbij… in het geval van deze zeep waaronder je reageert.
   Team YouWish – Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: