Stoere zeep voor stoere papa’s!

Stoere zeep voor stoere papa’s!

ronald-mc-donald-01
Deze stoere mannenzeep is speciaal gemaakt voor het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. YouWish heeft dit geheel belangeloos gedaan. Wij ondersteunen het prachtige concept van de Ronald McDonald huizen en zullen dit in de toekomst vaker gaan doen. Deze Men’s Musk zeep hebben we extra verzorgend gemaakt, een heerlijke musk mannengeur toegevoegd en hopen op deze manier de papa’s die in het Ronald Mc Donald Huis verblijven op 12 juni toch een fijne Vaderdag te geven.

Over Ronald Mc Donald Huizen

Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: juist wanneer ouders en kinderen elkaar het hardst nodig hebben is dit van onschatbare waarde.  In Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Zo kan de familie dichtbij blijven wanneer het hard nodig is.

Toen mijn neefje Stijn geboren werd, en extra zorg nodig had, hebben ook mijn zus en haar man wekenlang in het Ronald McDonald gelogeerd. Zij waren zo blij dat dit mogelijk was. Voor YouWish reden te meer om dit project te ondersteunen.

Recept

Omdat deze zeep een ideale Vaderdag zeep is zullen wij het recept dat wij gebruikt hebben met je delen zodat je zelf ook deze lekkere zeep kunt maken!

Wat heb je nodig?

Voor 3 zepen:

Aan de slag!

Snijd de sheabutter zeep in stukjes en verdeel deze gelijk over 3 maatbekers. Smelt de zeep zoals je gewend bent. Wanneer alle zeep gesmolten is voeg je in 1 maatbeker de groenen zeoliet klei en de rhassoul klei toe en roert dit met een (mini) garde goed door.

ronald-mc-donald-02

ronald-mc-donald-03

Voeg nu in de tweede maatbeker een beetje vintage grijs micapoeder toe en roer dit goed door tot dat de mica helemaal opgelost is. Voeg vervolgens een beetje zilver micapoeder toe en roer ook dit weer goed door. Zie je wat een prachtige zilvergrijze kleur je krijgt?! Lang leven het mengen!

Ronald-Mc-Donald-04

Voeg tot slot aan de derde maatbeker een beetje zwarte micapoeder toe en roer dit opnieuw heel erg goed door totdat alle mica is opgelost in de zeep.

ronald-mc-donald-05

Voeg tot slot de geurolie toe. Circa 2ml per maatbeker. Roer ook dit weer goed door.

Dan gaan we de zeep gieten. Zorg dat de zeep rond de 55 graden Celsius is, dan krijg je het mooiste effect.

Giet eerst de zilvergrijze zeep in de mal. Vul de mal 1/3 met de zilvergrijze zeep. Giet vervolgens de zeep met de klei. Doe dit zoals onderstaand in een hoekje of in het midden van de mal.

ronald-mc-donald-06

Tot slot giet je de laatste maatbeker met donkergrijze zeep in de mal. Doe dit in een tegenovergestelde hoek als waar je de voorgaande maatbeker hebt geschonken.

Spuit tot slot een beetje alcohol om een mooie gladde zeep te krijgen.

ronald-mc-donald-07

Laat de zeep vervolgens uitharden in de mal. Dit duurt meestal zo rond de 2 uurtjes.

ronald-mc-donald-08

Terwijl je wacht kan ik je nog vertellen dat ook jij de Ronald McDonald huizen kunt helpen. Je kunt donateur worden van de Ronald McDonald huizen. Hoe? Dat lees je allemaal hier: https://www.kinderfonds.nl/huis-sophia-rotterdam/huis-sophia-rotterdam-doneren

Terug naar de zeep. Wanneer de zeep uitgehard is haal je deze voorzichtig uit de mal. Wacht daarna niet te lang met verpakken. Shea Butter zeep kan wanneer het wat vochtig is gaan zweten en dat zou zonde zijn van je prachtige zeep!

En dan…..

Wij deden er een washand bij en een stoere touwknoop en klaar was onze stoere zeep!

Wij deden er een washand bij en een stoere touwknoop en klaar was onze stoere zeep!

 

Volg:

4 Comments

 1. Ksenija
  18 augustus 2013 / 15:11

  Hi! I was wondering is there any chance that you will be carrying soon the Shave & Haircut fragrance oil from Bramble Berry? I see it got excellent reviews and would really like to order it.

   • Ksenija
    14 september 2013 / 20:56

    Just filled in my order! Thanks so much for ordering Shave & Haircut I am very anxious to try it after reading so many glowing reviews!

   • nora chiguer
    27 juli 2015 / 16:36

    de cut and shave geur is een topper!
    thx a lot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: