Sweet Energy – Aluminium Vrije Deodorant Stick

Sweet Energy – Aluminium Vrije Deodorant Stick

Aluminium-vrije-deodorant-01

Als fervent spuitbus deodorant gebruiker was ik een beetje sceptisch over onze nieuwe deodorant basis. Maar ik kom er voor de volle 100%, wat zeg ik 200%, op terug! Ik heb een aantal dagen mijn zelfgemaakte aluminiumvrije deodorant gebruikt en het werkt echt! En goed ook! Het bijt niet, het geeft geen irritaties en het blijft gewoon de hele dag lekker ruiken! Ik gebruikte voor deze deodorant de geur Energy en ik had de hele dag een fris gevoel.

Wat heb je nodig?

Voor 3 mini deo sticks:

Waarom Aluminium Vrij?

Aluminium in deodorants is nogal omstreden. Sommige onderzoeken beweren dat je er kanker en dan met name borstkanker van zou kunnen krijgen. Er zijn ook onderzoeken die dat weer tegenspreken. De waarheid zal wel een beetje in het midden liggen.

Aan de slag!

Het zelf maken van deodorant is door de kant-en-klaar deodorant basis van YouWish kinderlijk eenvoudig. het enige dat je hoeft te doen is de basis smelten, geur en eventueel kleur toevoegen en je bent klaar!

Weeg eerst de deodorant basis af en doe dit in je pyrex maatbeker en smelt dit in de magnetron op een lage wattage. LET OP: Zorg ervoor dat je deodorant basis niet warmer wordt dan 54°C anders worden de speciale enzymen die vieze geurtjes tegengaan afgebroken.

Aluminium-vrije-deodorant-02

Als de basis helemaal gesmolten is voeg je, optioneel, wat van de zilverwitte mica toe. Wanneer je niet té veel gebruikt geeft dit niet af op de huid of je kleding. Roer de mica met een minigarde goed door je vloeibare basis heen.

Aluminium-vrije-deodorant-03

Voeg nu de geurolie toe en roer ook dit weer goed door zodat het goed vermengd is met je vloeibare basis. Mocht tussentijds de basis wat uitharden, geen probleem, zet het gewoon even kort terug in de magnetron om het weer vloeibaar te maken. Maar zorg er ook nu weer voor dat je onder die 54°C blijft!

Als je de geurolie goed door de basis hebt geroerd kun je de vloeibare basis in de sticks gieten.

Aluminium-vrije-deodorant-04

Laat je deodorant afkoelen en uitharden.

En dan…

Aluminium-vrije-deodorant-05

… is je mini deodorant stick helemaal klaar voor gebruik! Ideaal voor na het sporten of gewoon voor onderweg in je tas!

Wil je eerst eens onze Sweet Energy deodorant proberen? Dat kan! Deze is hier verkrijgbaar!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: