The Perfect Jeans Zeep

The Perfect Jeans Zeep

The-Perfect-Jeans-Zeep-01

We hebben er waarschijnlijk allemaal een: een spijkerbroek die zo lekker zit, dat is je perfect jeans! Nu hebben we een zeep die daarbij matched! Deze heeft naast een mooie jeanskleur, een heerlijk schuim en verzorgende ingrediënten en ruikt heerlijk naar kruidige lavendel.

Wat heb je nodig?

Voor een kleine zeepcake waar je ongeveer 5 zepen van kunt snijden:

Voor je verdergaat!

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder Cold Process zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorlicht. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

Doe alle vloeibare en harde olie(in stukjes gesneden) in een grote kom. Maak daarna je loog aan en giet dit direct na het aanmaken bij je olie en boters. Laat het warme loog nu je harde boters smelten.

The-Perfect-Jeans-Zeep-02

Maak ondertussen je kleurstof aan. In twee aparte bakjes doe je een scheutje canola olie of zoete amandelolie of een andere lichte olie. Doe in het ene bakje het witte micapoeder in het andere het indigopoeder. Roer het poeder goed door de olie zodat het helemaal opgenomen wordt.

The-Perfect-Jeans-Zeep-03

Als je harde boters allemaal gesmolten zijn en je een mooi olie basis hebt dan gaan we het geheel met een staafmixer tot een lichte trace brengen. Dit is ongeveer melk dikte.

The-Perfect-Jeans-Zeep-04

Als je zeepmengsel de juiste dikte heeft verdeel je het als volgt over twee maatbekers:

The-Perfect-Jeans-Zeep-05

Doe in de maatbeker met de meeste zeep je blauwe kleurstof en in de maatbeker met een klein beetje zeep doe je de witte kleurstof en roert dit met ene garde goed door je zeepmengsel heen. Gebruik heel kort je staafmixer om er zeker van te zijn dat de kleurstof echt goed door de zeep is vermengd.

The-Perfect-Jeans-Zeep-06

Giet nu de witte zeep in de donkerblauwe zeep

The-Perfect-Jeans-Zeep-07

Roer nu heel zachtjes, echt heel zachtjes, de zeep een klein beetje door elkaar zodat je een mooi marmereffect krijgt zoals hieronder.

The-Perfect-Jeans-Zeep-08

Giet nu de zeep in je mal

The-Perfect-Jeans-Zeep-09

Giet de zeep bovenop als volgt:

The-Perfect-Jeans-Zeep-10

Steek nu een satéprikker of een ander dun stokje ongeveer een halve cm in de zeep en maak nu een vloeiende beweging van boven naar beneden en daarna nog eens van links naar rechts, of bijvoorbeeld diagonaal. Het maakt niet uit het effect is altijd even mooi, speel er maar een beetje mee.

The-Perfect-Jeans-Zeep-11

Laat nu de zeep minstens 24 uur uitharden. Als de zeep hard genoeg is kun je deze uit de mal halen en snijden.

En dan…

Jouw perfecte jeans zeep!

Jouw perfecte jeans zeep!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: