Tip: Houd je gereedschap goed schoon!

Vandaag een tip in de categorie ‘dat weet ik toch wel!’. Eigenlijk weet iedereen dat je het beste schoon kunt werken maar toch is het makkelijk om juist dit gedeelte te laten verslappen. Vooral met zeep maken heb je binnen de kortste keren een enorme chaos in je keuken! Wat vooral belangrijk is, is het schoonhouden van je werkmateriaal zoals je mallen, gereedschap etc.

Maak je veel gebruik van druppelaars/pipetten? Zorg dan dat je ze direct na het gebruik afspoelt met heet water en zuig ene paar keer even heet water op in de pipet zodat deze ook van binnen goed schoon is. Berg hem vervolgens met de opening naar beneden op zodat het overtollige water en eventuele zeeprestjes eruit kunnen lopen. Wij bewaren al dat soort gereedschap in een maatbeker.

Geldt ook voor de precisiespuit. Tijdens het gebruik is het handig deze in een glas heet water te zetten zodat het puntje niet hard wordt. Na gebruik ook weer goed afspoelen met heet water en een paar keer heet water opzuigen en eruit spuiten zodat de laatste restjes eruit zijn.

Siliconen gietmallen zijn zeer eenvoudig wat betreft schoonmaken. Vul een keer de wasbak of een emmertje met warm water en doe er wat afwasmiddel in. Laat de mallen even een half uurtje erin staan en je kunt ze zo schoon spoelen. Dit geldt overigens ook voor je plastic/kunststof mallen. Even laten weken in een sopje en omspoelen. Zit er hardnekkig vuil op? Ga dan niet met een schuursponsje aan de gang maar gebruik een vaatdoekje.

Let ook op dat je werkblad goed schoon is, vooral wanneer je in de keuken je zeep klaar maakt. Je zult niet de eerste zijn waar ene broodkruimeltje per ongeluk in de mal terechtkomt en dus in je zeep. Zo jammer… en Koffiekruimeltjes zijn nog erger! Als je deze in je zeep krijgt, krijg je hele nare bruine vlekjes in je zeep met verloop van tijd.

Al met al dus de tip: Maak voor en na het zeep gieten je gereedschap, mallen en werkoppervlak goed schoon!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: