Triple Butter Zeezout Zeep

Triple Butter Zeezout Zeep

Vandaag een prachtig klassiek ogende zeep. Als je de zeep zo ziet zou je misschien kunnen denken dat dit gietzeep is maar dit is echt ambachtelijke zeep. Dankzij de gietvorm en het gebruik van roze zeezout krijgt deze zeep een prachtige gladde uitstraling. Daarnaast hebben we een hele fijne rozengeur gebruikt die niet zorgt voor versnelling van het tracing proces. Nog een pluspuntje? Oke dan, we hebben in deze zeep geen palmolie gebruikt dus ook nog eens verantwoorde keuze voor zeep.

Wat heb je nodig?

Voor vier stukken zeep

Voor je begint…

WAARSCHUWING VOORAF: Heb je nog niet eerder zelf ambachtelijke zeep gemaakt? Zorg ervoor dat je jezelf dan eerst heel goed voorbereid. Lees eerst zoveel mogelijk over het maken van CP zeep en lees ook vooral onze SoapBlog over veiligheid. Ga voorzichtig en veilig te werk. Draag altijd rubber handschoenen, een schort en een veiligheidsbril en liefst een trui met lange mouwen.

Aan de slag!

Weeg alle ingrediënten en zet alle ingrediënten klaar. Maak eerst je loog klaar en zet dat ergens veilig weg zodat het kan afkoelen.

Voeg de mica toe aan een scheutje zoete amandelolie en roer dit goed door.

Doe nu de kokosnootolie, cacaoboter, shea boter en mango boter in een maatbeker en smelt deze langzaam in de magnetron tot alles vloeibaar is geworden.

Wanneer je boters helemaal gesmolten zijn voeg je de aangemaakte kleurstof toe aan je olie en roert dit goed door.

Laat je olie afkoelen tot onder de 50 graden Celsius en doe dit met je loog hetzelfde. Met dien verstande dat de loog ongeveer 5 á 10 graden warmer is dan de olie.

Giet nu het loog bij de gesmolten boters en breng dit met een staafmixer tot een lichte trace. Vergelijkbaar met de dikte van bijvoorbeeld melk tot vla.

Voeg nu de geurolie toe en roer dit met de spatel goed door de zeep.

Giet nu de zeep over in een schenkmaatbeker.

Voeg nu het roze zee zout toe en roer dit door de zeep.

Als het goed vermengd is giet je de zeep in je gietmal.

TIP: Als je mal vol is pak het dan voorzichtig op een klop het een paar keer even op de tafel zodat de luchtbelletjes eruit gaan.

Laat de zeep nu uitharden. Het voordeel van ambachtelijke zeep maken met zee zout is dat de zeep al heel snel hard is en uit de mal gehaald kan worden. Je hoeft dus geen 24 uur te wachten eer je de zeep uit de mal haalt.

En dan…

Een hele mooie ambachtelijk gemaakte zeep die er heel klassiek uitziet.

Laat de zeep nu zo’n zes weken rijpen. Daarna zul je een heerlijke zeep hebben die erg lang meegaat. Dat is namelijk nóg zo’n voordeel van het verwerken van zee zout in je zeep!

Veel plezier met het maken van deze mooie zeep! Is het gelukt? Plaats je dan jouw zeep in onze YouWish Membersclub op Facebook? Dan kan iedereen je zeep bewonderen!

Volg:

2 Reacties

 1. femke bruneel
  8 oktober 2020 / 13:04

  Hallo, prachtige site met toffe producten.
  Een vraagje wat betreft het omrekenen van jou recepten naar een eigen mal. Voor dit recept staat er voor 4 stukken zeep. Mag ik er dan vanuit gaan dat dit ongeveer 400 gram is?
  Bedankt

  • 9 oktober 2020 / 11:58

   Beste Femke,
   In dit geval is elk stuk 128 gram dus kom je in totaal op 496 gram zeep.

   Team YouWish, Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: