Uitgelicht: Avocado Olie

Avocado Olie

In onze nieuwe rubriek ‘Uitgelicht’ zullen we elke keer één product bespreken. Wat zijn de voors en tegens? Waar kun je het voor gebruiken, wat doet het? Deze keer: Avocado olie.

Avocado olie is een hele goede keuze voor allerlei bad- en bodyproducten. Avocado olie wordt op dezelfde manier verkregen als olijfolie. Eerst worden de schil en het zaad verwijderd. Vervolgens wordt de olie geëxtraheerd uit de romige groene pulp. Niet-geraffineerde avocado olie kan donkergroen lijken en heeft een natuurlijke geur, terwijl geraffineerde avocado olie licht van kleur en geur is.

Avocado-olie staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en is rijk aan vitamine A, B, D en E. Het trekt gemakkelijk in de huid, waardoor het een must is voor lotions, balsems, massageoliën en meer.

Avocado olie is niet te verwarren met avocado boter, die vast is bij kamertemperatuur.

Avocado olie heeft een houdbaarheid (shelf life) van ongeveer 2 jaar.

In ambachtelijke zeep (cold process zeep) biedt avocado olie een mild schuimende en milde reinigende eigenschappen.

Avocado olie wordt op onze Soapblog in veel recepten gebruikt. Ben je op zoek naar cp-zeeprecepten met avocado olie? Hieronder een greep uit de recepten waarbij wij avocado olie gebruikten:

Avocado olie bevat een grote hoeveelheid oliezuur, wat bijdraagt ​​aan de conditionerende eigenschappen. Haar hydraterende eigenschappen maken het een geweldig ingrediënt voor massage- en lichaamsoliën. Maar het werkt ook uitstekend in scrubs en lipproducten.

Hieronder een greep uit andere recepten bij ons op de SoapBlog waarin avocado olie is verwerkt:

Je ziet het Avocado olie kun je in veel van je recepten gebruiken en mag dan ook niet ontbreken in je zeepkeuken!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: