Valentijn [3]: Rode 3D Jojoba Scrubzeep

Valentijn [3]: Rode 3D Jojoba Scrubzeep

Vandaag deel 3 in de Valentijn-serie. Vandaag gaan we een paar prachtige rode 3D zepen maken met een prachtig klein hartje. Deze zepen zijn mooi ovaal en liggen lekker in de hand van de gebruiker. Daarnaast hebben wij jojoba korrels tegevoegd dat een scrubbend én verzorgen effect heeft. Een heerlijke alles-in-één zeep dus!

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

Zet allereerst je mallen in elkaar. Gebruik daarvoor de bijgeleverde elastieken. Zorg er tevens voor dat de gleuven op de juiste plaats op elkaar zitten zodat een gietgat ontstaat. De je dit niet dan loopt je zeep er aan de onderkant weer uit. (en ja, dat weet ik uit ervaring!) [foto 1]

Foto 1

Smelt vervolgens de zeep zoals je dat gewend bent. Voeg wanneer de zeep volledig gesmolten is de rode vloeibare kleurstof toe. Voeg daarna de geurolie toe. Wij gebruikten Jasmijn Dromen, je kunt natuurlijk ook een andere lekkere geur gebruiken. Vervolgens laat je de zeep afkoelen tot rond de 55 graden Celsius. Dit omdat wanneer je de jojoba korreltjes toevoegt boven de 60 graden celsius zullen de korreltjes meteen smelten en dat willen we natuurlijk niet!

Wanneer de zeep is afgekoel tot de gewenste temperatuur, voeg je de jojobakorreltjes toe. Wij gebruikten 3 theelepeltjes op 450 gram zeep. Roer dit eerst met de minigarde en later met een houten lepel goed door. Giet vervolgens je zeepmengsel in de 3D mal. [foto 2]

Foto 2

Tik de mal zachtjes op de grond zodat de belletjes naar boven komen. Spuit vervolgens in het gietgat wat alcohol. Vul het gietgat wel met zeep. Dit snijden we later weg.

Laat vervolgens je zeep uitharden. Omdat het hier een 3D mal betreft en er weinig lucht bij de zeep kan komen duurt dit wat langer dan in een normale mal. Reken ongeveer een uur of drie/vier.

Wanneer je zeep is uitgehard kun je het uit de mal halen. Haal daarvoor eerst de elastieken van de mal en haal eerst zachtjes één kant van de zeep los, haal vervolgens het andere gedeelte los.

Dan gaan we met het zeep schoonmaakhulpmiddel de zeep bijwerken. Ga met het open gedeelte langzaam langs de contouren van de zeep en haal al de overtollige randjes weg zodat je ene moie ronde zeep krijgt. Breek zachtjes het gedeelte aan de bovenkant weg waar je gegoten hebt en werk ook dit netjes bij. [foto 3]

Foto 3

Wij deden de zeep in een mooi wit stoffen zakje met hartjes erop en dan….

Is je zeep helemaal klaar!!

 

 

Volg:

2 Reacties

  1. José
    18 januari 2012 / 09:59

    Ziet er superleuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: